Viering Nationale bevrijdingsdag in Flevoland

FLEVOLAND • Ma 9 april 2018 | 14:03 • Maandag 9 april 2018 | 14:03

De Nationale Viering van de Bevrijding is volgend jaar in Flevoland. Het Bevrijdingsvuur wordt in de nacht van 4 op 5 mei van Wageningen naar Almere gebracht. Minister-president Rutte ontsteekt dan het vuur in Almere, waar het Nationale Bevrijdingsfestival is. 

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft de provincie gevraagd alle activiteiten op 5 mei 2019 te organiseren. Die staan dan in het teken van een speciaal jaarthema. Wat dat thema wordt, is nog niet bekend. Naast de ontsteking van het Bevrijdingsvuur en de organisatie van het belangrijkste Bevrijdingsfestival gaat het om een reeks activiteiten in de aanloop naar de viering. 

Kosten zeker drie ton


De provincie trekt 300.000 euro uit voor alle activiteiten. De Flevolandse gemeenten en lokale 4 en 5 comités worden betrokken bij de invulling van het programma. Na de zomer wordt er meer bekendgemaakt over wat er in de provincie te doen zal zijn.

In 2001 werd de Nationale Viering ook in Flevoland gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel