Wachtlijsten GGZ behoren tot langste van Nederland

FLEVOLAND • Wo 11 april 2018 | 13:22 • Woensdag 11 april 2018 | 13:22

De wachtlijsten voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Flevoland behoren tot de langste van Nederland. Dit geldt zowel voor de basis-GGZ als voor de zorg aan mensen met complexe problemen. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

In een brief aan staatssecretaris Paul Blokhuis schrijft de NZa dat het niet gaat lukken om voor bepaalde diagnoses de wachtlijsten voor 1 juli weg te werken. Zo is de wachttijd voor de behandeling van autisme, persoonlijkheidsstoornissen en angststoornissen gemiddeld nog altijd boven de norm van 14 weken.

Zowel voormalig minister Schippers als de huidige staatssecretaris Blokhuis beloofden eerder kortere wachtlijsten, omdat ze vonden dat patiënten op tijd passende zorg moeten krijgen. Zorgaanbieders en verzekeraars zijn zelf verantwoordelijk voor het terugdringen van de wachtlijsten. De NZa controleert of dit ook werkelijk gebeurt. 

GGZ Centraal, een grote aanbieder in Flevoland, zei onlangs zelf ook de lange wachtlijst te betreuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel