Betonblokken geplaatst tegen acties Oostvaardersplassen

FLEVOLAND

Verschillende toegangswegen tot de Oostvaardersplassen zijn afgesloten met betonblokken. Dat heeft te maken met aangekondigde acties, meldt Staatsbosbeheer.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere zijn de roadblocks vorige week geplaatst. Dat gebeurde na een oproep van actievoerders om met paardentrailers naar het natuurgebied te komen, om dieren weg te halen en te verplaatsen.

Niet vanwege trailers 
Volgens een boswachter van Staatsbosbeheer zijn de afzettingen niet specifiek geplaatst voor mensen die de dieren in trailers willen meenemen. "Het is ook gewoon voor de openbare orde en veiligheid. We hebben veel acties gehad en daarom hebben we in overleg met de politie besloten daar wat roadblocks neer te leggen."

'Ik vind het jammer'
De boswachter vindt het vervelend dat dit soort maatregelen nodig zijn om de rust te bewaren. "Dat is gewoon ongekend. Het houdt ons ook echt van het normale werk af, en dat vind ik wel jammer." Hij zegt gekozen te hebben voor het boswachtersvak om de natuur te beheren. De huidige omstandigheden vergen veel van hem waardoor zijn normale werk in het gedrang komt.

Nieuwe acties 
Komend weekend staan er ook weer twee acties gepland. Zo willen actievoerders een lange stoet vormen van voertuigen met daarop spandoeken. Ook wordt er een stille tocht georganiseerd voor alle dieren die zijn doodgegaan. Staatsbosbeheer zegt zich voor te bereiden op de aangekondigde acties. 


 

reacties (87)

 • Nel Zandbergen

   

  Ze kunnen toch castreren en hormonenpreparaat gebruiken ?
  Voorlopig geen jongen, valt er ook niets af te schieten.
  In ieder geval moeten dieren een buffer op kunnen bouwen om de winter door te komen, maar zoniet, dan sterven zij een hongerdood of aan het eind van hun Latijn, neergeschoten.

  reageer
 • Mika

   

  Nee want dat is zielig voor de dieren, aldus de ''dierenvrienden''

 • Dien

   

  Bijvoeren..., ja, dat is verstandig (not). Dan komen er volgend jaar nog meer jonge dieren en wordt het lijden in de winter nog(?) groter.
  Dierenliefhebbers die zelf de dieren van de OVP willen halen. Waar laten ze ze? In de eigen achtertuin of op het balkon? Denk je nou echt dat dat beter is? Ja ik chargeer, maar de vraag blijft staan: waar laat je zo'n gered dier?
  MISSCHIEN, is het een idee om de helft van de vrouwtjesdierenaan de pil te zetten (met prikpijltjes) zodat de natuur zich een beetje kan herstellen?

  reageer
 • Nel

   

  Paas weekend reed ik met de trein naar Lelystad: wat een oppervlakte zeg. Kan me niet bedenken dat er hier te veel dieren zijn. Er mag wel wat meer aan beschutting gedaan worden voor bescherming tegen verschillende weersomstandigheden en veiligheid. Misschien ook ruimte voor extra voedsel/hooi/stro etcetera

  reageer
 • Lydia

   

  Nee Nel, momenteel zijn er niet teveel dieren omdat er de afgelopen tijd 3000 (ja u leest het goed....3000) beesten de hongerdood zijn gestorven dan wel bruut afgeschoten zijn door staatswanbeheer... verdiep u zich eens in de oostvaardersplassen en doe die oogkleppen af......

 • Renė

   

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • T Baars

   

  Het afschieten van het hert was zeer zeker provocerend en intimiderend, ik ben 60 jaar, nooit eerder demonstrant geweest en heb gelijk “de vuurdoop” gehad 😢
  Ik ben ook verschrikkelijk verontwaardigd dat dit soort dierenleed/ mishandeling in Nederland voorkomt met toestemming van politiek Nederland en de “dierenwelzijninstanties”
  Volgens mij staat ergens in de wet dat je zowel een noodlijdend mens als ook dier moet helpen, daar krijg je een bekeuring als je de arme stakkers van hooi voorziet, mij zijn alle illusies over een “rijk” en “gerechtig” Nederland ontnomen!!!

 • Renė

   

  En ja Mika erg vervelend.
  SBB had al jaren geleden in dialoog kunnen gaan, maar ze lijken meer op de betonblokken die ze plaatsen. Er zijn nu al zoveel zusterorganisaties en wetenachappers die er hun handen van af halen dat het onderhand toch wel duidelijk mag zijn dat sit beleid niet te handhaven is. Misschien nog een seizoen maar dan is het wel gebeurd. Waarom ze nu niet in gesprek gaan met die zgn tegenstanders is niet te begrijpen, nee dan nog liever verder provoceren.

 • Zucht

   

  Het lijkt escalatie door SBB, maar is op dit moment waarschijnlijk nodig om gekke en onnodige acties te voorkomen. Volgens mij moeten we terug naar de feiten en beleid wat past bij de emoties van een 'gemiddelde Nederlander'.
  Er liepen dit jaar (voor de winter) echt niet zo veel dieren omdat ze zomers niets te eten hebben. Blijkbaar is het dus niet zo kaal en verziekt als sommigen beweren. Er waren dit jaar echter wel heel veel dieren, veel meer dan het gebied in de winter en mogelijk in het algemeen aankan. Met ander beheer, bijv zoals op de Veluwe (waar ook echt niet alle dieren van een oude dag kunnen genieten), zou er eerder afgeschoten worden en zou het hongerlijden kunnen worden voorkomen (wat wij in Nederland duidelijk niet natuurlijk en ok vinden, prima dan moet dat anders). Ook zou met minder dieren de natuur zich kunnen herstellen. Prima als je daar op een normale manier voor demonstreert. Maar zoals je hier ook kunt lezen hebben veel mensen geen behoefte aan hysterische reacties en idiote acties die tot gevaar van anderen leiden en niet veel bijdragen aan het welzijn van de dieren. Welk programma besteedt er nu een keer op genuanceerde wijze aandacht aan de OVP ipv alleen extreme voor- of tegenstanders aan het woord te laten? Breng het aub terug in een staat die veel mensen aantrekkelijk vinden (en daar horen dieren bij), zorg voor meer verbinding tussen de Flevolandse natuurgebieden en pas actiever beheer toe.

  reageer
 • Michael

   

  Klinkt als een goed plan....

 • Renė

   

  Helemaal mee eens, ... !!

 • laat alle reacties zien
 • Dirk

   

  Het is jammer dat niemand haast weet dat het verschillende soorten groepen zijn die er demonstreren. De 1 verpest het voor de ander je moet niet alles over 1 kam scheren. Dit speelt al sinds 2010 en ze weten het en er word niks aan gedaan. Het is nu gewoon klaar er is geen groen te bekennen op de ovp. Deze dieren kunnen geen kant op zitten binnen een onnatuurlijke omheining de boel gewoon doortrekken naar de veluwe dat is het beste. Er zijn genoeg misstanden met dieren het lijken soms wel voorwerpen gelukkig dat er ook mensen zijn met een hart voor deze dieren en voor ze opkomen. Dus mensen ga niet oordelen zolang je er niet bent geweest of in hebt verdiept.

  reageer
 • Dirk

   

  Doortrekken naar de Veluwe dat is een behoorlijk uitgestrekt gebied zodat ze van de ene kant naar de andere kunnen lopen. Van boven is de oostvaardersplassen dood zooitje er groeit helemaal niks.

 • Mark

   

  Ja want op de Veluwe zitten nog niet genoeg dieren! Daar worden ook duizenden dieren afgeknald en dat zijn meestal de jonge dieren.

 • T Baars

   

  Helemaal mee eens, waar is half dierenliefhebber Nederland? Veel mensen zitten achterovergeleund in hun luie stoel en dat is ieders eigen keus....maar ga dan niet van alles lopen roepen.....

 • Marion

   

  Ja hier heb je zo gelijk in, jammer heel jammer. Hoorde net dat het vangen van de paarden nepnieuws was van een bepaalde groep mensen. En dat SBB dat weet??? Maar vind wel mooi wat deze boswachter zegt, ik heb dit vak gekozen om de natuur te beheren, ga dat dan ook doen verdorie en plaats geen hekken om een stuk heen waar dat op deze manier niet mogelijk is. En alle onrust, daar hebben ze zelf voor gezorgd de hoge meneren en madammen en tja die zullen ivm ego daar niet snel op terug komen helaas.

 • Renė

   

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Mika

   

  Wauw wat provocerend om de wet te handhaven, super provocerend.
  Ik haat het als een organisatie hun gebied, bezoekers en boswachters veilig probeert te houden, zo vervelend.

 • Mar

   

  Het is triest dat dit allemaal als voorzorg nodig is. De dieren met trailers weg willen halen, een kind weet nog beter dat zoiets niet zo maar kan. Die lui hebben zich zeker ook nooit eens verdiept over het wel en wee op de Veluwe. Dat er nu bekend is gemaakt dat er veel paarden in maneges het slecht hebben, moeten ze zich daar eens over bedenken. Voor die dieren is men wel wettelijk verplicht een goede verzorging te geven. Nee, lekker door blijven hameren tegen SBB die in opdracht werk uitvoert :(
  En dat ze vele mensen er mee dwars zitten die zich hier niet mee bemoeien is duidelijk niet van belang bij hun :(

  reageer
 • T Baars

   

  Volgens mij is de dierenbescherming al druk met de maneges?!
  En in de OVP hoeven de dieren wettelijk gezien geen goede verzorging dus die laten we verrekken?
  De SBB is wel degelijk provocerend bezig!
  En zou ik “er iemand mee dwars zitten”? Ach....

 • tinneke

   

  Als SBB de opdracht inderdaad goed zou uitvoeren had SBB zelf (bij)gevoerd omdat het in ICMO 2 staan dat dieren niet langdurig mogen verhongeren en ze hebben ook een calamiteitenplan waar het bijvoeren in geregeld is, maar doen niets als afschieten.

 • Cin

   

  Hebben die zogenaamde "dierenliefhebbers" niks beters te doen
  Zorg liever goed voor je medemens
  Voer die bij wanneer je ziet dat ze niet voor zichzelf kunnen zorgen
  Maar ook die niet verplaatsen svp

  reageer
 • Henneke

   

  Misschien doen ze dat ook wel! En wat doe jij allemaal voor je medemens en dier?

 • Mika

   

  De mens is ook een diersoort, een zoogdier. Waar ze uitzonderlijk slecht voor zorgen, gezien de bedreigingen van SBB medewerkers. Hoogst hypocriet dit idd.

 • Sonja boom

   

  Ik heb sbb een mail gestuurd en zeg het hier nig een keer.
  Het plaatsen van de betonblokken. Weghalen van bruggetjes. Het maken van loopgraven. Het is een pure vorm van provocatie op deze manier raken de gemoederen nog meer oververhit!!
  We hadden al boswachters die even hun macht wilde laten zien door een hert te schieten waar mensen bij stonden en dan ook nog 2 foute schoten en daarom schoot de vlam in de pan een zeer logische reactie!!!
  Nu gaat sbb en flevoland nog meer provoceren en straks de dierenvrienden afschilderen als onnadenkende activisten in het nieuws waar niets maar dan ook niets van waar is! Al deze dierenvrienden staan op tegen het leed wat sbb en provincie deze dieren aandoen en dit zou begrepen moeten worden door alle pers!!
  Voor de boswachters die nu claimen dat ze dit beroep hebben omdat ze affectie hebben met dieren en natuur dit soort boswachters bestaan echt wel hoor maar de boswachters van de oostvaardersplassen horen ZEKER NIET bij deze groep!
  Deze mensen weten dat dit een walchelijk experiment is met de inzet van dieren dus pure leugen dat je affectie hebt met dieren als je jezelf inzet en laat betalen om mee te doen met deze walchelijke praktijken!
  Zo dit stukje zal waarschijnlijk niks helpen maar ik wilde het toch gezegd hebben in deze ONEERLIJKE STRIJD

  reageer
 • ./\/\.

   

  Nou, dit is het niveau van de actievoerders. Schuimbekkend gebazel, alleen emotie. Ik begin te begrijpen dat alleen betonblokken hier nog kunnen helpen, want dialoog, rede, overtuiging, discussie....nee dat zit er dus niet in.

 • Jeroen

   

  Nou ik voel me ook verschrikkelijk geprovoceerd door al die zogenaamde dierenvrienden die de wet overtreden tijdens hun demonstraties.z Ik heb me dan ook genoodzaakt gevoelt door deze provocaties om komend weekend niet met de motor te gaan rijden in Limburg maar om met onze grote groep vrienden naar de Oostvaardersplassen te gaan en hier klaar te staan voor als deze groep demonstranten tegen de OVP weer komt opdraven.

  Inmiddels zijn wij helemaal klaar met dat nutteloze gedemonstreer in het hele land tegen van alles en nog wat wat niet goed zou zijn in dit land.Nu is het eens tijd voor een tegenbeweging tegen deze nietsnutten die elke keer maar weer moeten demonstreren als er een scheet dwars zit.

  Wees welkom om u aan te sluiten bij dit tegengeluid tegen deze demonstraties om het demonstreren.

 • Boels

   

  Ga er niet heen, dan kan je je ook niet "geprovoceerd" voelen.
  Ga herrie schoppen bij de milieuclubs die dit experiment eerder hebben toegejuicht.
  Die verdienen een oorwassing en niet het SBB.

 • MKM

   

  Wat een grappige redenatie. Dus met een flink slot op het deur van mijn huis provoceer ik inbrekers? En als de inbrekers dan niet binnen komen en buiten zinnen raken is het mijn schuld? Nee, beetje vreemd, vind u niet? Je mag het in dit land met alles eens of oneens zijn, dat mag je ook in vrijheid vertellen aan ieder die dat horen wil, maar zodra je willens en wetens regels gaat overtreden, dan ben je mijns inziens niet goed bezig. In dit geval lijkt het me logisch dat Staatsbosbeheer maatregelen neemt, accepteer dat een ga vooral niet hen de schuld geven als iets niet lukt en je om dat wel te bereiken de regels gaat overtreden .

 • Ros

   

  Waarom laten ze SBB niet gewoon hun werk doen, kunnen wij ook weer genieten tijdens een wandeling! Ongestoord graag zonder mensen die het zogenaamd goed voor hebben met de dieren daar! Gaan vervoeren! Waar naar toe? Weten die mensen wel wat voorn straf daar op staat, Tis gewoon stelen wat ze doen dan! Aanpakken die handel laat de ME daar maar eens goed optreden!

  reageer
 • Tess

   

  De "wilde dieren" in de Oostvaardersplassen zijn van niemand, dus kan je dan iets stelen als de dieren van niemand zijn?

 • Essie

   

  Volgens mij moet je actie voeren daar waar beleid gemaakt wordt...en dat is in Den Haag. Ga lekker daar schreeuwen en joelen in plaats van allerlei mensen die hun normale werk willen en moeten doen zo ongelooflijk voor de voeten te lopen.
  Laat de boswachters en hulpverleners met hun echte eigenlijke werk bezig zijn...

  Wat is de volgende stap, het kraken van een manege om al deze paarden daar onder te brengen?!?!? Pfffffff

  reageer
 • Willem dronten

   

  Oppakken en vast zetten met een boete van een paar duizend

  reageer
 • Trusted

   

  De negatieve reacties over de actievoerders zijn misselijkmakend. Geen dierenvrienden aan het woord. Puur harteloze beesten!! Misschien een winter op het prachtige landschap van de OVP bivakeren en met eigen ogen zien wat hier gebeurt. Al zal zelfs dat geen ogen openen van dit soort (mensen) beleid afwachten.... dit had überhaupt nooit mogen gebeuren. Deze kermis heeft te lang geduurd. Super dat er mensen zijn met HART voor deze dieren die niet voor zichzelf kunnen opkomen!!!! Een troep is het al, dus please doen jullie niet alsof jullie de brave perfecte burgers zijn. Dat zijn vaak de ergste misdadigers!

  reageer
 • Jan

   

  En dat geeft ze het recht wtten te overtreden, vernielingen aan te richten en zelfs geweld te gebruiken?

 • Karel

   

  Vroeger zeiden we het al: "Wat je zegt, ben je lekker zelf"

 • Rob

   

  Omdat ik niet mee doe met de hysterie en deze vorm van protest (dat zegt niks over mijn standpunt betreffende OVP) ben ik een misdadiger? Ga niet te ver in de actie, standpunt vervaagt en verliest aan draagkracht.

 • Sleep well

   

  Kijk, wat uw dierenvrienden allemaal vinden is prima en misschien hebben ze gedeeltelijk wel gelijk. Maar er een puinhoop van maken en de wetten overtreden is iets anders. Er zijn mensen die hier blijkbaar verstand van hebben en menen dat het op deze manier moet. Wie zijn deze "dierenvrienden" dan wel dat ze wat anders menen en erger de orde verstoren, vernielingen aanrichten en de gemeenschap op enorme kosten jagen? Eindelijk verzet een overheid zich tegen de schreeuwers die altijd menen gelijk te hebben, hulde!

 • Sylvia

   

  Lekker gemakkelijk om mensen die tegen de acties zijn, af te schilderen als harteloos, geen dierenvriend, etc. Vooral zonder eigen naam er bij... Ik beschouw mezelf als een dierenvriend, ik ben actief bij/voor stichtingen voor dieren in nood en ik heb zelf diverse dieren. Het beleid van de OVP moet inderdaad anders. Maar de manier waarop men dit nu af probeert te dwingen is in mijn ogen ontzettend fout. Dieren kunnen dood gaan door stress. Hoeveel stress denk je dat dieren in de vrije natuur krijgen als de kudde uit elkaar getrokken wordt en in een hokje op wielen wordt gezet? En hoeveel dieren zijn er al dood gegaan omdat mensen, ongetwijfeld met de beste bedoelingen, slecht eten over het hek smijten? Wortelen, brood... Zelfs hooi met touwtjes er nog om heen. Dát is pas een nare dood, een maag of darmen die verstrikt raken in een touwtje.

 • kees d.

   

  Wordt niet eens tijd dat de Marine net als toen bij de ontruiming van het Amstel- en Centraalstation te Amsterdam weer eens in actie komt? Ik wordt het nu spuug zat wat die idiote TOKKIES steeds proberen uit te halen. Het druist tegen alle normen van fatsoen in. Moeten deze TOKKIES niet eens gaan kijken naar de wantoestanden in de diverse maneges waar paarden het geestelijk slechter hebben dan in de OVP.

  reageer
 • Henneke

   

  Beste kees, ik denk dar jij een grote vergissing maakt door alle demonstranten tokkies te noemen, er zitten erg hoog opgeleide personen bij met wel degelijk verstand van zaken. Een tokkie vind ik iemand die vanaf de zijlijn roept dat het tokkies zijn, zonder zich erin te verdiepen.

 • Renė

   

  Wat een reactie!

  Denk je nu echt dat het iets helpt om hier iedere tegenstander van dit beleid maar voor Tokkies uit te maken? En heb je nu niet het idee dat de nieuwsgeving over die misstanden in maneges wel héél toevallig nu gebracht worden? Ik vermoed dat je intelligent genoeg bent om te zien dat jou reactie hier echt nergens op slaat.

  Nog een keer proberen zou ik zeggen.

 • Maggie

   

  Jammer dat de brein van de meeste mensen de werkelijkheid verwarren met computerspelletjes....ga maar lekker verder gamen..hoef je niet in de echte wereld te leven en ellende lekker ver van je bed want je weet blijkbaar echt niet waar je het over hebt...

 • Ed

   

  Deze maatregelen neemt men nog niet eens om burgers tegen terroristen in vrachtwagens te beschermen. Maar om de eigen burgers tegen te houden, worden de barricades wél opgeworpen. Omdat die burgers dierenlevens willen redden.....want dát mag niet.

  reageer
 • Rob

   

  [...] Deze maatregelen neemt men nog niet eens om burgers tegen terroristen in vrachtwagens te beschermen. [...]

  Zeker wel, als jij jouw standpunt wil bekrachtigen moet je niet met onzin aankomen. Het zijn de eigen burgers, het zijn rellende activisten.

 • Jozef

   

  ...omdat die zeurderige burgers desnoods kwaadschiks hun gelijk willen krijgen.... en dat mag wel?

 • peter van den bemt

   

  In de grote steden is weldegelijk dat soort maatregelen genomen, Ed. In veel gevallen met wat 'mooiere' vormgeving. Bijv. betonnen banken. In vrede, leuk om op te zitten. Maar wel het doel te beschermen.

 • groote graaiers

   

  Dat word een hele hoop proces verbalen maken. Je mag helemaal geen ongeregistreerde dieren vervoeren in niet ontsmette veewagens

  reageer
 • Roy

   

  Het punt is gezet. Er moet wat gebeuren en er gaat ook wat gebeuren. Er is al veel ellende veroorzaakt met alle acties. Het zijn geen manege paarden die je in een trailer zet. Waar zit je verstand. Als je het ziet leg het vast met je mobieltje (kentekens) zodat dit soort mensen tot de orde kunnen worden geroepen. Onder het mom van protest is niet alles veroorloofd. Er zijn al duidelijke grenzen overschreden. Als dit wordt getolereerd is de anarchie heel dicht bij.

  reageer
 • Fred

   

  Het loopt een beetje uit de hand met die gekkies. Ik kan niet eens wandelen of fietsen in de OVP omdat er mafketels zijn die dieren willen voeren. Alsjeblieft; ga naar Ameland en ga daar de konijntjes redden.

  reageer
 • Nathalja

   

  En dan te bedenken dat het bericht over het weghalen van dieren helemaal niets te maken had met de dieren in de OVP. dit ging over 11 paarden in Belgie en die zijn inmiddels allemaal veilig en hebben een thuis. Als SBB een beetje opgelet had en geen aannames had gedaan, had dat een hoop werk en geld gescheeld. De dieren uit de OVP weghalen kan je niet zomaar even doen, dat zou al getackeld worden bij het neerlaten van de eerste laadklep van een vrachtwagen. Het feit dat de OVP is veranderd in een onneembare vesting zegt eigenlijk genoeg over de situatie binnen de hekken. Helaas zijn de dieren en medewerkers van SBB pionnen in het macabere spel wat Frans Vera al jaren aan het spelen is. Frans Vera met het voeren van de dieren is je project nu officieel mislukt..... einde verhaal je kan niet meer scoren met de OVP!!! Zelf je vriendjes op de juiste plekken kunnen dit niet meer veranderen!!

 • Karel

   

  Ach, houd toch op Rietje, de actievoerders maken zich compleet ongeloofwaardig en belachelijk.

 • Rietje

   

  Misschien kun je een keer je roze bril afzetten . Dan zie je de ellende die daar speelt al jaren lang...

 • Sofie

   

  Dierenliefhebbers??? Kom op zeg, dan had je je verdiept in de natuur en ook geweten dat bijvoeren in die periode (als de spijsvertering van de dieren veel lager is) niet gezond is. Dierenliefhebbers?? Gillen en schreeuwen maakt dieren erg onrustig en is voor deze dieren zeer stressvol. Dierenliefhebbers?? Wilde dieren met een trailer ophalen...... weet je wel wat je daarmee aanricht bij deze dieren?? Waarschijnlijk niet..... zucht.

  reageer
 • frank

   

  Heb je de foto's gezien van het bijvoeren door de "gekkies". Ik heb geen angstige of gestresste dieren gezien. Alleen dieren die rustig aan het eten waren en op de mensen staan te wachten, wel een heel ander verhaal nést pas?
  Trouwens er worden wel degelijk "wilde" dieren vervoerd kijk maar eens naar Rewilding Europe, maar ja als je dat niet weet is meegillen zoooo makkelijk.

 • Fred de Vries

   

  Precies!

 • Janneke

   

  Spijsvertering lager..? Leg dat eens uit.
  Voor graseters dan hè, hoe het bij beren enzo (winterslaap) werkt, snap ik wel.

 • Rietje

   

  Jammer dat jij ook niet weer waar je het over hebt...de dieren zijn al jaren stelselmatig uitgehongerd aangezien er zomers ook niks groeit...1000den gazen maken alles kaal...ik rijd dagelijks met de trein door de OVP en schaam me dood..voor dit troosteloze landschap met levende karkassen...ja jaren...en weghalen..het was een publiciteit stunt dus de schreeuwers hebben wel degelijk iets bereikt...mensen die hier tegen de demonstranten schreeuwen zijn er waarschijnlijk nog nooit geweest en moeten hun ogen uit de kop schamen als je dit project door hun geschreeuw en slap geklets in stand blijft houden.

 • steven stedenwijker

   

  Wel lastig als straks de ophaalwagens van het aboittoir erbij moeten. Wanneer besloten is dat alle grote dieren eruit moeten.

  reageer
 • Jordi

   

  Een tip voor de hersenloze actievoerders: In Den Haag wordt het beleid gemaakt en daar zitten ook de beslissers. Actievoerders ga daar actie voeren en val het uitvoerende personeel niet lastig. En als jullie toch naar de OVP gaan neem dan flink veel vuilcontainers mee, want dan kunnen jullie ,eens een keer, de rotzooi die jullie maken gelijk opruimen en afvoeren.

  reageer
 • Tegen extremisme

   

  Laten we inderdaad hopen dat dit de protest-extremisten tegenhoudt. Protesteren omdat je tegen beleid bent is prima. Het heeft zelfs resultaat gehad (al moet nog blijken of bijvoeren de beste optie is). Er wordt ook al gewerkt een nieuw beleidsplan. De beesten die de winter hebben overleefd kunnen nu gewoon weer vers gras eten en gaan het wel redden. Daarom moet dit soort 'hooligans' die bewust wetten en regels overtreden, geweld en intimidatie niet schuwen en mogelijk ook gewoon ongelijk hebben echt worden tegengehouden, desnoods met betonblokken en wapenstok. Dit juist ook in het belang van de mensen die op een normale wijze streven naar een goede oplossing. Wat mij betreft hoeft verhongeren ook niet en mag de populatie dus in de hand worden gehouden zodat een geweldig natuurgebied zich weer hersteld en kan blijven bestaan.

  reageer
 • Rietje

   

  Ik woon in Lelystad ga dagelijks met de trein door dit rampgebied en gras is er helaas zomers ook niet..het is zo weer een kaalgevreten bende mede door de 100den ganzen..dus de dieren hebben honger zomer en winter .al jaren..dit is niet van 1 winter...er is gewoon niks...troosteloos...

 • ./\/\.

   

  Die actievoerders zijn compleet van het padje. Totaal overtuigd van eigen gelijk. Luisteren alleen naar zichzelf, maar willen in gesprek? Nog een week en er is voldoende vreten voor al die beesten. Wacht het voorstel van de commissie af.

  reageer
 • Mojo

   

  Denk dat je zelf van het padje bent. De mensen zijn egoistisch van nature en willen alles bepalen voor dieren! Maar de wereld wordt nu eenmaal gedeeld met dieren. Dat geeft de mensenheid niet het recht op deze manier met dieren om te gaan.

 • kees d.

   

  @ Kibling gras groeit bij een temperatuur van 10 graden celcius of meer. Jij bent van dat soort dat gelijk MOET hebben. Deze dieren in de OVP hebben het nog niet zo slecht als de paarden in de diverse Maneges waar ze geestelijk gestoord worden door eenzame opsluiting in te kleine boxen om zoveel mogelijk paarden te huisvesten. Dieren en natuur gaat wel samen maar dieren en commercie NIET.

 • kibling

   

  Volgens mij weet je niet waar je over spreekt, er zal nooit genoeg te eten zijn in dit massa vernietigings-kamp, want dat is het voor deze dieren !!

 • Paula de Rooij

   

  Staatbosbeheer zijn de OVP niet waard ze hebben geleerd de populatie in de hand te houden en nu is dat uit de hand gelopen schaam jullie om zo met dieren om te gaan jullie zijn ook je functie niet waard

  reageer
 • Debiele actievoerders

   

  Nee die actieverders, die zijn lekker intelligent bezig....Dat zijn de grootste moordenaars die er in dat gebied rondlopen

 • Rob

   

  Waarom gooit Staatsbosbeheer olie op het vuur met deze onzin? Alsof jullie niet weten dat de demonstranten nergens naar toe kunnen met zoveel dieren. Samen in gesprek en een oplossing vinden voor dit dierenleed of vindt Staatsbosbeheer het normaal dat er tot en met maart 3000 dieren van de honger zijn gestorven op dit kaalgevreten weiland?

  reageer
 • De advocaat

   

  Hoezo in gesprek? De buitenstaanders zijn helemaal geen partij. Er is een zeggenschapsstructuur en daar horen zelfbenoemde burgers niet bij.

 • av

   

  In ieder geval duidelijk dat die actievoerders totaal niet weten waar ze het over hebben. Wilde dieren kan je niet onverdoofd in een trailer vervoeren, dat is ernstig dierenleed veroorzaken. Mensen verdiep je eens in dit gebied en de achtergronden voor je actie voert!

  reageer
 • sjp

   

  Gezellige boel daar.... Niemand zal nog voor de lol daar komen. Oorlogsgebied!

  reageer
 • Boels

   

  Ga vredig demonstreren voor de de deuren van de verantwoordelijken voor dit uit de hand gelopen experiment.
  Waarschijnlijk moet je dan wat geestverwanten de oren wassen.
  En ga niet anderen lastig vallen met dit ingebeelde mensenleed en ga op internet video's bekijken hoe diervriendelijk de echte natuur is; dat gaat nogal tegenvallen.
  SBB is een uitvoerend orgaan van de politiek en heeft er verder niets mee te maken.

  reageer
 • frank

   

  SBB is inderdaad een uitvoerend orgaan, maar doet zijn werk niet. In ICMO 2 staat duidelijk dat dieren niet langdurig aan honger mogen worden blootgesteld en Staatsbosbeheer heeft zelfs een calamiteitenplan waarin duidelijk staat vermeld wanneer moet worden bijgevoerd, bijv. wanneer een populatiecrash dreigt. Wie zijn werk niet doet mag daar op worden gewezen vindt u ook niet?

 • Aline

   

  Echte natuur kent geen hekken sukkel!

 • Cisca

   

  Geen enkele Nederlander kan zeggen dat ze niet wisten dat er duizenden dieren aan hongersnood sterven. Natuurgebied kapot gemaakt door overbegrazing. Je kan je toch afvragen een wet die dit toestaat is toch niet in orde. De versnteoordelijken verschuilen zich achter schijnraporten. De actievorrders zijn fout en wij zijn goed. Wordt toch eens WAKKER .

  reageer
 • Pro-OVP

   

  Degene die actief tegen de actievoerders ingaan worden met de dood bedreigd! Er zit een hele kleine kern agressieve actievoerders achter die gesteund worden door de BAA-A en de politiek! Werkgevers worden benaderd en mensen worden echt beschadigd! De verantwoordelijke politici Harold Hofstra en Gerben Laagland zijn spreekbuis voor activisten! Hier in Nederland werkt agressie en bedreigen! Dit moet stoppen!

  reageer
 • Klaas

   

  Gerben Laagland?? Medeknutselaar van FvD tbv zijn vriendje Wout Jansen! Ook schuldig aan het wegpesten van de nr 3 van FvdO, komt voor dieren op maar maakt mensen kapot

 • cees

   

  Mijn hemel wat een giller, neem een kalmeringspil. 99% van de actievoerders zijn gewone mensen uit alle bevolkingslagen, die dit dierenleed willen stoppen of vindt u uit moedwillig laten verhongeren van dieren terecht? Deze ellende is al ruim 20 jaar gaande.

 • Fred

   

  Graag een apv in dat gebied waarin samenscholing wordt verboden. Laat de dieren lekker met rust en ga naar de kinderboerderij.

  reageer
 • Emmmertje

   

  Dat zijn geen actievoerders maar een stel relnichten. Tijd dat justitie wat harder op gaat treden. Je overtreed de wet en dat mag gewoon niet. Deze halve zolen weten gewoon niet wat natuur inhoud. Lopen te schreeuwen en te janken bij het zien van een dood dier. En met hun klim gedrag verstoren ze de rust voor de dieren en buurtbewoners. Daarnaast het bedreigen van SBB en mensen die voor zijn vind dit echt onacceptabel. En het mooiste komt nog ze zijn doodleuk tegen wat volgens hun dierenleed heet . Maar ondertussen lopen ze rond met dood geknuppeld schapen laarsjes . Een gemarteld vosje om hun nek en steken ze in de avond hun barbecue aan met een stuk vlees afkomstig uit een koeienstal waarvan de meeste nog nooit het daglicht hebben gezien. Of staat hun paard op 1 van de maneges die van de week slecht naar boven kwam uit een onderzoek. Beetje dubbel niet.? En dan nog het aller ergste kan dit niet eens uit eigen naam plaatsen anders word ik thuis opgezocht. Ik zeg justitie neem u verantwoordelijkheid en pak deze relschoppers op of maak een duidelijke statement.

  reageer
 • Koetje

   

  Deze dieren passen zich juist aan in de winter. Kunnen lange tijd zonder voedsel. Bouwen hun vet voorraad op in de herfst om het voorjaar te halen. Tja, en de oudjes en de zieken gaan dood. Net als de mens ? Ook niet het eeuwige leven. Klinkt hard maar het is de werkelijkheid.

  reageer
 • Rietje

   

  Jammer dat u nooit de moeite heeft genomen om eens te kijken..de dieren hebben geen reserves omdat er zomers niks groeit..het is een zeebodem...hier groeit geen echt gras en iede sprietje wordt door 1000ganzen weggemaaid.. de dieren hebben geen winterstand want ze hebben zomers ook niks..al jaren niet

 • Pjotr

   

  Hoe ver kan een mens zakken. Een stille tocht. Belachelijk

  reageer
 • Yep

   

  Lijkt mij niet verstandig om paarden proberen weg te vangen. Dit zijn wilde dieren en niet gewend om in aanhagers vervoerd te worden. De kans is groot dat zij vanwege de stress alsnog overlijden.

  reageer
 • Jk

   

  Dacht dat de actievoerders nu hun punt wel gemaakt hadden, laat ze wat nuttigs gaan doen. Opnieuw kunnen liefhebbers weer niet naar de ovp omdat actievoerders daar zo nodig samen hamburgers willen gaan eten, hoe belachelijk, aanpakken dat volk

  reageer
 • Daan

   

  De dieren weghalen...en waar laten ze die dieren dan? Loslaten in een bos? Of in hun tuin? Alsof de dieren dán wel overleven! Die gaan van de stress al dood als ze in een trailer worden gepropt!!

  reageer
 • Tjerkje

   

  Een te belachelijke actie van SBB. De dieren hebben er niets in de OVP dus geen eten, het is 1 grote kale vlakte. Het beleid moet echt anders. De media blijkt wel weer is graag met stemmingmakerij bezig. Er zijn acties geweest en zeer terecht en die blijven komen,ook zeer terecht. Allemaal van zeer grote dierenliefhebbers die het echt anders in de OVP willen. Ja een vorige keer zijn er paar actievoerders hun boekje te buiten gegaan. Dat wordt gelijk overal heel erg in het nieuws gebracht,ontzettend jammer. Gelukkig is het merendeel van de dierenliefhebbers die er wat doen ontzettend vredelievend en willen geen geweld enzovoorts. Dat moet zo blijven ook.SBB moet stoppen met het zinloze afschot van dieren. En deze barricades slaan echt nergens op! Als je hekken om een gebied plaatst dan moet je ook 100% voor de dieren zorgen. Dat gebeurt dus al vele jaren niet. Het project OVP is al jaren compleet mislukt.

  reageer
 • Justme

   

  En hiermee voeren ze wel snel actie uit. Grappig. Dus dat kan wel meteen gedaan worden. Wegversperringen. Terwijl het welzijn van de dieren al jaren niks aan gedaan wordt en ze hun hoofd ervoor omdraaien. Wat een geweldig landje leven we toch in. Met hoe het beleid gaat in welke vorm dan ook. Of welke situatie het ook is.

  reageer
 • meertje

   

  zit ik hier om twee uur s'nachts mijn frustratie weg te reageren, maar ik wil dit even kwijt, ik zie reacties waarbij hard werkende mensen, die een warm hart hebben voor het werk wat ze doen, de grond in getrapt worden, door reageerders die hun walgelijke teksten neerkwakken zonder respect en kennis. en met geen idee welk werk er in de oostvaardersplassen verzet wordt, ik schaam mij bijna om nederlander te zijn, wat een respectloos volk zijn we geworden.welterusten

  reageer
 • Rachel

   

  Haha, als ik de reacties lees. Oh oh oh wat een schapenvolkje ook. Hoe je t went of keert OVP is een schande. En de echte dierenliefhebbers weten precies waarom. Tuurlijk stuk mooi vlak natuur. En voor vele mensen mooi. Maar niet geschikt voor de dieren!! En dan lees je hebben ze nu hun punt niet gemaakt. Wat een stel Nederlandse zeikerds. Want de ene keer klagen mensen over ff protesten en klaar waardoor er niks gebeurt dat t altijd maar voor even is. En nu is t teveel omdat er eens door gezet wordt. En maar klagen over de actie voerders. Terwijl de kern van het probleem nog steeds bij Staatsbosbeheer ligt danwel het zooitje die dit als leuk experiment zag en nu toch in ziet dat het mislukt is. Als die al jaren terug hier wat aan deden. Voor het welzijn vd de dieren. Had dit allen tot hier niet hoeven te gebeuren. Tot aan de actievoerders aan toe. Want snap ook dat dat ook zijn nadelen heeft. En dat mensen ertegen zijn. Van zowel beide kanten. Alleen mensen denken niet verder en gaan mee met de rest. Lekker simpel. Er is van alles mis daar. Zoals ik zei. Alles wat nu gebeurt zijn de dieren de dupe van. Sinds ze daar zijn neer gezet tot aan nu aan toe. En de kern ligt niet bij de actievoerders. Maar bij het zooitje die dit gecreeerd heeft. En die trekken zich lekker terug in een hoekje, en doen alsof hun neus bloed. Terwijl die eens nu moeten staan voor hun verantwoordelijkheid!

  Al met al. Hoe die arme beesten daar leven of eigenlijk niet kan je nu wel zeggen. Aangezien meer dan de helft dood is en nog meer gaan. En nu ook nog de verkeerde mensen aan trekt daar, door... Dus ook dat nog mee speelt. Het is sneu voor de beesten.

  Toch ligt de schuld bij degene die het tot hier veroorzaakt hebben. Niet bij de actievoerders. Of het nou goed of slecht is dat die daar nu ook komen.

  reageer
 • Jan

   

  Beste Rachel, ik ga ervan uit dat je niet in de buurt van de Oostvaardersplassen woont en je nog nooit in dit gebied hebt verdiept, het is namelijk 20000 ha. groot en zeer gevarieerd, in jou stukje staat veel tekst en veel onzin, ik wandel hier bijna wekelijks, en hoe jij het omschrijft klopt van geen kant, kom uit de trein, pak de fiets rij een keer een rondje (42km) en zie hoe de natuur zich hier ontwikkeld. Als ik een grote grazer zou zijn en ik mocht kiezen zou de ovp mijn keuze zijn, en als ik de mogelijkheid dan had zou ik de aktievoerders opsluiten in de stal waarin ze mij willen stoppen.
  Mijn advies aan jou en al die andere opruiers is ga goed voor je eigen dieren zorgen en laat mij met rust!

 • Jaap

   

  Laat ze lekker zo’n wild paard meenemen.
  Leuk voor op het balkon.

  reageer
 • Dre

   

  Heb t nu helemaal gehad met die demonstranten. Ze kunnen wat mij betreft niet hard genoeg aangepakt worden... SBB is inmiddels al een tijd aan t bijvoeren en nog vinden die bijvoergekkies dat ze het heft in eigen hand moeten nemen. Ook ik ben het niet eens met het beleid in de OVP, maar het bijvoeren door burgers is niet de oplossing.. Hekken doorknippen op de Knardijk is ook te idioot voor woorden! Veel sensatiezoekers als je t mij vraagt...

  reageer
 • Karin

   

  De meeste reacties hier zijn gewoonweg triest, ik vraag mij af of dit nou de afspiegeling is van de gemiddelde Nederlander, hoe kan je dierenleed goed praten en hoe kan het nou dat geen enkele journalist de moeite neemt om echt een grondig onderzoek te doen, veel mensen die hier reageren denken dat de OVP nog steeds een mooi natuurgebied is waar je heerlijk kan wandelen....denk dat dat ook de mensen zijn die misschien nog nooit in de OVP zijn geweest, de kranten nemen klakkeloos alles van elkaar over zonder onderzoek naar de waarheid, niemand heeft 150 trailers gezien en toch hebben alle kranten er over geschreven....en wat nog triester is dat ze nu nog steeds geloven dat er 150 trailers onderweg zijn, de mensen die dat geloven die geloven ook nog steeds dat het mooi is in de OVP....journalisten van tegenwoordig zijn stagiaires die erg handig zijn in plakken en knippen achter een beeldscherm, echte journalistiek komt er niet meer aan te pas #FAKENEWS

  reageer
 • roelof

   

  Ik heb echt de behoefte om een keer een tegendemonstratie tegen de actievoerders te organiseren, een oproep aan de handhavers om de overtreders een keer flink aan te pakken, actievoerders laat de dieren in de oostvaarders plassen met rust, en ga u druk maken om zaken die er werkelijk toe doen. wees eerlijk als u als grote grazer mocht kiezen om te leven of te sterven in de Oostvaardersplassen, of te leven in een stal met 200 soortgenoten wat zou je keuze zijn???

  reageer
 • jan

   

  van uw opmerkingen wordt ik echt verdrietig, tot nu toe is het een schitterend gebied geweest waar heel veel mensen van genieten door uw stemmingmakerij krijgt nederland een totaal vertekend beeld van dit natuurgebied, vergeet uw waanbeelden en ga een keer op een mooie dag een wandeling msken in dit gebied en ga ervan genieten net zoals ontzettend veel andere natuurgenieters, het gebied is zoveel groter dan langs het spoor. respect en waardering voor staatsbosbeheer, weetdat er ook nog ontzettend veel mensen zijn die uw werk waarderen!

  reageer
 • Rietje

   

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • J.j.

   

  Nou er naar buiten komt dat er slecht voor dieren gezorgd wordt bij maneges, dan hoor je ze niet. Maar ik vind wel dat er harder opgetreden mag worden tegen deze onruststokers. Nu mogen
  wel de langzaam aan acties. Gelijke monikken, gelijke kappen.

  reageer
 • Gijs

   

  Ieder zijn gelijk, samen slopen ze biodiversiteit en klimaatbeleid.

  reageer
 • Jolanda

   

  Oh wacht ff zijn geen beton blokken, maar grafstenen, ze zijn alleen de text vergeten erop te zetten.
  Hier rust SBB
  Voor altijd en eeuwig in onze gedachten
  Hoe jullie de dieren zo konden afslachten
  Ter nagedachtenis aan al die dieren
  Zullen wij op jullie graf een feestje vieren.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat ben jij toch een triest figuur.

 • Sander

   

  Goed idee, als ze dat bij Lelystad ook zouden doen zou de handhaving een stuk geloofwaardiger lijken. De actievoerders maken zich immers veelal schuldig aan een overtreding van de wet, en daar mag wel wat harder tegen worden opgetreden. Zowel voor de omwonenden, de mensen die wel van de OVP houden (nogal hypocriet namelijk om het gebied voor hen te verpesten) alsmede voor henzelf, veel van hen hebben immers kinderen en de wet overtreden is zo een slecht voorbeeld voor die kinderen. Sterker nog, ik vind het compleet onverantwoord en getuigen van slecht ouderschap.

  reageer
 • Connie

   

  Ja Sander, het is er heerlijk wandelen met je kinderen. Op de zondag lekker langs de creperende diertjes lopen, een jong veulentje waarvan de mamma geen melk heeft omdat je van zand geen melk kunt maken, verminkte dieren door inteelt, van honger gestorven kalfjes, ribben tellen van de paarden en herten.. Ik kan nog wel even doorgaan.. je kind leert hiervan.. dit is Nederland en binnen dit hek is natuur.

 • Karin

   

  99,9% van de actievoerders maakt zich niet schuldig aan het overtreden van de wet. Lees u eerst eens goed in. Mocht u het bijvoeren van de dieren bedoelen, om te voorkomen dat het dodenaantal van de grote grazers eindelijk een keer stopt (30.000 lijkt mij genoeg) totdat er een structurele oplossing is gekomen die er voor zorgt dat het experiment van Frans Vera (een man met compleet geschifte ideeen over vrije natuur ACHTER een hek) stopt: volgens de wet zijn deze dieren van niemand. Ook niet van Staatsbosbeheer of de provincie dus. Niemand kan het bijvoeren dan ook verbieden.

 • Astrid

   

  Ja we blijven ze lekker uithongeren en dat mag volgens de wet en getuigd echt van verantwoord optreden!! Want ze zijn van niemand wordt er dan gezegd. Had die dieren dan gewoon in hun eigen omgeving gelaten en niet op zo een stuk miserable land laten lopen. Nee maar mensen moeten van alles doen omdat het zo geweldig is, nou dat zien we dan nu. Het is niet meer dan een dierentuin in de openlucht wat dat hek erom heen. Hoezo gebied verpesten is er niets voor de beesten maar ja als u liever tegen een uitgehongerde dieren en stervende dieren aankijkt ga er lekker van genieten zo ik zeggen

 • Charlotte Marie

   

  hallo Sander, het zou je sieren als je je eerst wat in de problematiek zou verdiepen ipv klakkeloos over te nemen wat er hier gepubliceerd is. Als je het hebt over een voorbeeldstelling t.o.v. van kinderen dan is de OVP een schrikbarend voorbeeld van hoe er de wet wordt overtreden door iedereen behalve de goedwillende mensen die hun mensenplicht doen door dieren die van de honger liggen te creperen bij te voeren. Als je het dus hebt over onverantwoord, dan moet je bij de uitvoerende instanties zijn, niet bij deze goedwillende mensen.

 • Nathalja

   

  De actievoerders maken zich veelal schuldig aan het overtreden van de wet???? Vertel eens is het voeren van dieren die niets te eten hebben overtreden van de wet? Hoe leg je een kind uit dat de dieren doodgaan omdat ze niets te eten krijgen? De OVP is een speeltje van de heer F Vera en de dieren zijn een pion, net als de medewerkers van SBB een onderdeel zijn geworden van zijn spel. Allemaal poppetjes in het achterlijke project van een narcistische ecoloog!! Over de rug van de dieren en medewerkers van SBB wil hij koste wat het kost zijn project afronden. Helaas heeft hij nog meer van dit soort idiote projecten. Deze man moeten ze opsluiten en de sleutel weggooien.....

 • Manon de Groot

   

  Sander snapt het niet helemaal geloof ik.. hoe kan je.liever stervende en creperende dieren zien, dan mensen met wél het hart op de juiste plaatst en die die arme dieren tenminste verzien van eten.. heel vreemd Sander!!

 • Tjitske

   

  Een groot gedeelte van de burgers heeft geen enkel idee meer wat natuur precies inhoud, de verplichtingen voor natuur, de zorg enz. Een kalf, een veulentje allemaal zo geweldig om deze dieren in dierentuin OVP te kunnen bekijken. Dat een dier brood en broodmager is, kreupel, slecht in het haar, totaal futloos en ga zo maar door, kortom de gehele lichamelijke conditie de spuigaten uitloopt en dan tegen je kind zegt: kijk dat is een leuk veulentje. Dat en alleen dat is compleet onverantwoord en getuigen van slecht ouderschap. Heel heel slecht voor al die kinderen die een keer de erfenis van de natuur, onze nalatenschap voor hun kiezen krijgen en hierin nooit enige opvoeding in hebben gekregen.
  Wanneer ouders deze kennis eventueel wel zouden hebben, hun kinderen hierop zouden wijzen zouden zij deze kinderen ook kunnen uitleggen waarom veel mensen boos zijn en voor deze dieren op de barricades staan

 • TLE

   

  Top! Helemaal met je eens

 • Ingrid

   

  Blok voor hun kop

  reageer
 • Leny

   

  Ze maken een bunker om zich veilig te wanen tegen goedwillende mensen!

  reageer
 • Mike

   

  Misschien wel veel geschreeuw en weinig wol van al die (zogenaamde) actievoerders.
  SBB, laat je niet opfokken.

  reageer
 • Car

   

  SBB... Weg er mee! Ik heb al mijn lidmaatschappen van natuurorganisaties opgezegd door o.a. het wanbeleid en de borden die ze voor hun kop hebben door vol te houden dat het projekt niet mislukt is.

 • Kim

   

  Weten wat ze doen? Ze doen niks. Schiet ze dood of laat ze los. Nu doen ze helemaal niks behalve uitstellen. Een dier kan geen dagen lang zonder voedsel, ook niet in de winter. Dat is pas het stomste wat je kunt doen. Zet je ze achter een hek dan moet je er voor zorgen. Als wij dit thuis doen met onze dieren krijg je gelijk de dierenbescherming op je dak.

  reageer
 • Aan de andere kant

   

  Er zijn dieren die maanden zonder eten kunnen. Zegt dit iets over uw biologische kennis?

 • Marlene

   

  Het WNF vindt het toch ook niks, dit gedoe. Zou het helpen als er een petitie gestart wordt?

 • Marlene

   

  Helemaal mee eens! Een hek erom is een dierentuin dus..

 • Kim

   

  Je weet dat alles ondertussen al goed aan het groeien is he? En nu dagen zonder eten? Dat vind ik knap, aangezien er genoeg gevoerd word. Een deel rot natuurlijk weg, waardoor ze niet meer op die plekken eten of juist dood gaan door verrot hooi

 • Gerda

   

  Goed zo Kim! 💪

 • jan

   

  wilt u ruilen met een koe in de stal, u weet niet wat u zegt! lees de reacties een keer van mensen die echt kennis van zaken hebben

 • Joke

   

  En zo is dat!

 • joop

   

  Heel triest dat de goed willende bezoekers die alleen maar komen om te genieten van de Oostvaardersplassen hier de dupe van worden. Deze acties hebben ook niets meer te maken met welzijn voor dieren, gewoon zaken kapot maken. te gek voor woorden.

  reageer
 • D.van Dierenvriend

   

  Beste Joop. Wat is er in de wintermaanden te genieten in de OVP , je mag het gebied toch niet in?

 • Johan

   

  Mafkezen. De actievoerders dan.

  reageer
 • Ko

   

  Ehh.. Betonblokken voor een calamiteiten doorgang??? Wie neemt daar de verantwoording voor???!!!
  Wat nu als er een brand, vliegtuigongeluk of onwelwording is.... In mijn bedrijf krijg ik al een boete als er een doos voor de nooduitgang ligt!!!

  reageer
 • Henk Oudshoorn

   

  Een ronduit BELACHELIJKE actie van SBB. Dat ze niet meer weten (of nooit geweten hebben) waar ze mee bezig zijn was al lang bekend en dit onderstreept de volstrekte dwaasheid.

  reageer
 • Rob

   

  Dit komt voort uit overleg van de veiligheidsdriehoek. Als voorzorg op de aangekondigde dwaze acties. Dus niet SBB, die krijgen de maatregelen ook maar opgelegd.

 • roelof

   

  mijnheer oudshoorn, u kijkt teveel televisie, pak u leven weer op en ga u een keer verdiepen in wat er werkelijk gebeurd, de dwaasheid spreekt uit uw woorden!

 • TLE

   

  De demonstranten hebben inmiddels lang en breed hun punt gemaakt. Pff, wanneer is het nou eens klaar? Bedreigingen, grof taal, vernielingen... En dan nog vergunning krijgen voor demonstraties? SBB zou deze maateregelen niet moeten hoeven te nemen! Respect voor alle boswachters en vrijwilligers die de stortvloed die over hun heenkomt met zoveel kalmte af te handelen en netjes te blijven terwijl ze zo worden aangevallen!

  reageer
 • Stevie

   

  Dat zie je bij Utrecht - ADO nog niet eens. Reltuig.

  reageer
 • Anja

   

  Is dit niet waanzinnig buiten proporties? Ik bedoel wegversperringen. Extra hekken. Bruggen (!) verwijderd en dijken met groot materieel eruit gehaald zodat sloten zich met water vullen. En dat alles om te voorkomen dat men bij de dieren kan komen.Het voer van de actieVOERgroep is zo welkom en komt net op tijd voor de uitgemergelde dieren! Denkt Staatsbosbeheer nou echt dat de dieren uit hun gevangenis gehaald gaan worden? Ook al zou dat lukken met een paar dieren dan nog is big brother watching you. De trailers zouden zo opgespoord zijn. Waarom spreekt SBB over agressieve activisten? En niet over mannen, vrouwen en kinderen die de dieren schraal hooi wilden voeren en ongenadig slaag kregen? Waarom de dubbele rij hekken en opgeworpen houtwallen? Zou het kunnen dat SBB niet de gruwelijke waarheid wil laten zien van wat maandenlange hongersnood doet met de eens gezonde dieren? Complete bruggen verwijderen. Is dat niet een volslagen absurde reactie? Wat is hier gaande? Wat voor experiment wordt hier uitgevoerd? Waarom wordt toegestaan dat iedere dag....iedere dag....35 dieren willekeurig afgeschoten worden? Ook hoogdrachtige paarden? Hoe kan het dat heel Nederland slaapt terwijl dit grootse drama hier jaar in jaar uit al zeker 30.000 tot 50.000 grote grazers het leven heeft gekost? Waarom doen de kranten geen nieuw onderzoek naar wat hier speelt en koste wat kost voorkomen moet worden dat de dieren de Oostbaarders levend verlaten? Zeg nou zelf wegversperringen...what s next ? Wachttorens, prikkeldraad, booby traps? Welke duistere macht zorgt ervoor dat het fort van Staatsbosbeheer overeind blijft? Je zou haast in complot theorien gaan geloven...want met alles wat er gebeurt is dat het enige wat overblijft. Zoals Dion Graus zei bij Pauw. Dit experiment moet stoppen! Weg met de versperringen. Ik vind het eng dat Staatsbosbeheer ongestoord haar gang kan gaan. Dat niemand ingrijpt. Ongelofelijk. Ik begrijp niets meer van de wet en regelgeving in Nederland en Brussel. Dat dit kan. Dat dit mag. In ons beschaafde land.....

  reageer
 • Alexandros des Børgus

   

  @dieren
  Actievoerders gaan daar ook zeker naartoe als ze de kans krijgen. Gelukkig zijn hun acties daar zinloos, omdat ze de jagers daar minder goed kunnen vinden en het natuurgebied ook zat vegetatie laat zien. De OVP is over het algemeen kaal en heeft weinig vegetatie, omdat medewerkers van de SBB niet de vegetatie bijhouden, maar de dieren zelf. Daarnaast krijgt de SBB ieder jaar extra grond erbij voor de OVP als ze het ecosysteem tot het randje laten gaan. Het Oostvaardersveld (ooit het Praambos), het Kotterbos en tot op zekere hoogte zelfs het Hollandse Hout hoorden oorspronkelijk niet bij de Oostvaardersplassen, maar de SBB krijgt dit toch voor mekaar. Hun savanneproduct levert namelijk veel centjes (dat OVP-gras bijv. is namelijk beter dan Engels gras en dat is goed voor onze veesector) en aandacht op en als je niet met je reet uit de trein of de auto te krijgen bent, dan ziet het er best mooi uit. De meeste dooie bomen van vroeger zijn nu wel verdwenen namelijk en het lijkt nu ook op een soort van savanne. Als je er echter met de fiets of te voet langs gaat, dan pas merk je dat het een kale stinkpolder is met weinig soorten flora, die slecht wordt onderhouden en waarin de tamme beesten (ze zijn niet wild, je kunt net niet op die paarden rijden) er uitgemergeld moeten rondlopen.

 • Karel

   

  U praat net als velen grote nonsens. In ons beschaafde land horen we beschaafd met dieren om te gaan en daar hoort nodeloos bijvoeren en het agressieve gedrag van doorgedraaide dierenactivisten niet bij. En Dion Graus weet al helemaal niet waarover hij het heeft. Die wegversperringen zijn nodig omdat eerder gedrag van deze "dierenvrienden" heeft geleerd. Alle respect voor de mensen van SBB, die door mensen als u als een stel amateurs worden neergezet.

 • Flevo

   

  Er wordt bijgevoerd, dat was de eis. Dat bijvoer laten veel dieren inmiddels liggen omdat de natuur weer ontwaakt, nieuw groen is heel wat aantrekkelijker dan droog hooi (en allerlei zaken die de dieren niet eten, maar wel over het hek gegooid zijn). Actie voeren mag, maar er zijn wettelijke grenzen, daar moet men zich aan houden, dit lijkt meer op massa-hysterie.

 • Co

   

  Goed verwoord Anja.
  Nederland zakt af. Tijd voor een nieuw bestuur die wel snapt wat dierenwelzijn betekend.
  Ze moesten zich Diep Diep schamen!

 • dieren

   

  Ik hoor niets over het afschieten van duizenden dieren op de Hoge Veluwe.
  Is niet zo erg zeker. Zorg dat gewone recreanten daar kunnen wandelen en genieten en zeg nieyt daar niets te genieten valt want dat maakt de recreant zelf wel uit en niet dat stelletje geiten wollen sokken. Ga iets nuttigs doen neem ouderen in een rolstoel mee naar de oostbvaarders en laat ze genieten. Maar help niet met al dat gelazer alles naar z,n mallemoer. Ik kom er graag maar even niet wil niet met dat zootje gezien worden. Stelletje jankerts.

 • Mark

   

  Prima, laat die beesten met rust. Laat dat mens in Wieringerwerf actie voeren. Ga daar schreeuwen. Daar heb je ook een bos in de buurt. Of is wil ze daar ook soms dieren. Ga daar dan actie voeren.

  reageer
 • Lilian Baars

   

  Dit zijn meer maatregelen dan bij tereurgevaar.... Beeeeeetje overdreven vinden jullie niet??? We hebben het hier over dierenvrienden die er voor willen zorgen dat de dieren daar goed worden verzorgd en niet meer massaal worden uitgehongerd en daarna massaal afgeknald .... Misschien wat betonblokken voor staatsbosbeheer???

  reageer
 • Maggie

   

  Er zijn ook activisten met de dood bedreigd.. Dit mag wel?

 • Tuuk

   

  Nee we hebben het hiet over mensen die de paarden weg willen halen! Dus moeten ze het hek slopen( strafbaar), grondgebied verboden voor onbevoegden betrede ( strafbaar), paarden meenemen dus diefstal( strafbaar). Maar de actievoerders zijn zulke lieverdjes! Je moet niet alles vergoeilijken wat de actievoerders doen!

 • Patrick

   

  We hebben het hier over dierenactivisten. Dat zijn ook de grootste terroristen die er rond lopen.

 • Jk

   

  Zolang er mensen met de dood bedreigd worden door de actievoerders lijkt me dit heel gepast

 • Jan Willem

   

  Een stille tocht voor alle gestorven dieren. Nou die vele biefstukken waren om te smullen.

  reageer
 • Anja

   

  Jullie reageren om het reageren en weten niets af van wat er speelt. Ga je daar eerst eens in verdiepen voor je een oordeel vormt. Dierenactivist een terrorist? Haha. Ik ben bij 3 demonstraties geweest. Behandel iedereen met respect. Gebruik geen grove taal. Ben geen grijze sok. Heb een baan en betaal mijn belasting. En dat is ook waar de OVP van betaald wordt. Ik ben 10 jaar naast mijn baan ook mantelzorger geweest en doe vrijwilligers werk. Dus hou op met het stereotiep van activist. Ik ben dierenvriend. De groene waas over de OVP is van Jacobskruid. Op deze schrale grond groeit dit onkruid dat zwaar giftig is voor de dieren. Dus nee. Er is geen eten voor de dieren. Ga eens kijken in en rond het gebied. Neem je kinderen mee. Leuk dode en stervende diertjes kijken. Krijg je gratis een trauma van. Dan weet jjj ook. Dit moet stoppen!

 • Sanne

   

  Trieste reactie dit. Het gaat om 30.000-50.000 dieren die eerst verhongeren en daarna net voordat zij zelf gaan hemelen een kogel krijgen. Te laat dus. Een lekker biefstukje zal dat ook niet maken... wel mager.

 • Nathalja

   

  Welke biefstukken??? Misschien moet je he ogen even laten checken bij Specsavers.

 • ES

   

  Doodziek wordt je van deze gasten.
  Hebben ze geen werk of zo!!
  Aanpakken deze profiteurs van de maatschappij en aan het werk zetten!!

  reageer
 • Rietje

   

  Zoals SBB jarenlang van deze ellende en subsidies van MIJN belastinggeld heeft geprofiteerd bedoeld u???

 • Karel

   

  @Thea. Eigenlijk zegt u het helemaal goed: werkeloos betekent namelijk niets te doen hebben. Ik interpreteer dat vrij naar niets beters te doen hebben. Bent u werkloos dan bent u echt zonder betaald werk.

 • thea

   

  Kortzichtig zeg.Meteen aannemen dat actievoerders niet werken en profiteurs zijn. Daarom wordt het op zondag gepland omdat we allemaal werkeloos zijn.

 • D.van Dierenvriend

   

  Het moet toch niet gekker worden!

  reageer
 • Renė

   

  Hoe sprekend zijn die betonblokken wel niet voor SBB? Betere symboliek hadden ze er niet voor kunnen gebruiken.

  reageer
 • Koos

   

  Ehh.. Leuk gedaan!! Maar dit is toch echt een calamiteiten doorgang!!! Wat nu als er een vliegtuigje neerstort of wanneer er brand uitbreekt??? Wie neemt die verantwoording???

  reageer
 • Ron

   

  Het wordt steeds gekker. Van beide kanten.

  reageer
 • Anton van Oversteeg

   

  Gaat steeds meer op een concentratiekamp lijken zo..................
  En wedden dat dit nodeloos veel geld heeft gekost op niks af?
  Acties ?? vraag mij ten zeerste af of die acties er überhaupt komen.

  reageer
 • Henk

   

  Hopelijk komt commissie van Geel snel met het advies, want wat een overdreven gedoe en stemmingmakerij. Nog even en de beveiliging is nog strenger dan bij een G8 top.

  reageer
 • Eduard Smit

   

  Dammen weggehaald met graafmachines. Complete bruggen er uit getild met een kraan. Wegen geblokkeerd met betonblokken. Zijn ze bang dat er een bezettingsmacht met tanks en kanonnen komt opdraven of zo? Rare jongens die overheids mafkezen....

  reageer
 • Schaapjes

   

  Is de vakantie in Amsterdam nog niet voorbij? Of werken ze daar helemaal niet?

  reageer
 • Justme

   

  Schaapjes. Je naam zegt al genoeg. Iemand die het vermogen van zijn hersenen niet kan gebruiken. En er dus vanuit gaat dat die mensen dan niet werken en nog eens uit Amsterdam komen. Ach ja. Ook die mensen horen erbij natuurlijk.

 • Ik wou dat SBB OVP met het correct onderhouden van hun dieren net zo snel en actief gereageerd hadden als dat ze nu doen.... had een hoop dierenleed gescheeld, de naam SBB staat dankzij deze afdeling synoniem voor een hele hoop ellende. Daar kan geen PR bureau meer iets aan doen.... Walgelijk experiment!

  reageer
 • Chef

   

  Stelletje idioten. Ga wat doen met je leven, werken bijvoorbeeld in plaats van dieren te verplaatsen.

  reageer
 • Rachel

   

  En weer iemand die kortzichtig is. Dus omdat ze dat willen doen. (En of je er nou voor of tegen bent.) Werken ze niet??

  Juist

 • Mirjam

   

  Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Ze zullen wel iets te verbergen hebben de SBB anders hoeven ze niet zo bang te zijn. Roadblocks? Kom op zeg!! Kleuters!

  reageer
 • Mensen doe eens normaal en stop met die massahisteria! Rondom de wereld gaan dieren dood in kleine geïsoleerde gebieden. Natuur houd zichzelf zo in balans! #zoek een andere uiting van je frustraties

  reageer
 • Rachel

   

  Jaa? Wat is je punt? Dat je daarom moet stoppen tegen vechten voor een goed dieren welzijn? Dus OVP mag daar niet bij horen? Het is zielig voor elk dier wat geen normaal of goed leven krijgt. Mishandelde dieren. Opgesloten. Toeristische trekpleister dieren. Afschiet trofee dieren. Wees blij dat er mensen zijn die er dan daadwerkelijk iets aan proberen te doen i.p.v. alleen te zeggen ah zielig. En dan weer gewoon verder gaan alsof het niet gezien is. Wat ik zeg. Al het dierenleed op de wereld is erg. Waar dan ook. Dus ook OVP. En als je niet overal kan helpen of kan staan voor. Kan je iig ergens staan op welke plek ook. En vechten voor t welzijn voor de dieren. En een statement maakt voor alle dieren. Daarom sommige mensen zijn zo kortzichtig. En tuurlijk iedereen zijn eigen mening. Alleen dit heet geen mening maar kwak er wat uit zonder na te denken over het hoe wat en waarom.

 • Renė

   

  Dus dit is de dialoog waar staatsbosbeheer nog voor openstaat, betonblokken!

  Betonblokken dat zijn nou de symbolen die Staatsbosbeheer nu juist zo typeren, hoe sprekend!!

  reageer
 • Claudia

   

  welke dialoog?

  de monoloog van moordenaar roepen, ambtenaren terroriseren, aandacht vragen op de tv want #kijkonseensgoedenblankzijn #moreelvolk wezen, terwijl het gebrek aan opleiding en gebrek aan fatsoen legendarisch is...

  SBB heeft duidelijk aangegeven hoe het systeem werkt, maar onze "fatsoensrakkers" hebben duidelijk aangegeven geen behoefte te hebben aan een dialoog, slechts dreigementen diefstal en drogeren van de buitenwereld, teneinde de zwart/wit illusie van wij goed, SBB slect, vol te houden

 • Karel

   

  Misschien omdat de oproerkraaiers zo flexibel als beton zijn?

 • iac

   

  zucht daar gaat mijn rustige zondag weer... onruststokers, verbieden die betogingen ze hebben al genoeg laten zien wat voor schorem ze zijn, eieren op gebouw van SBB, tuinmeubilair vernield, rotzooi achterlaten (redbull en bierblikken), hooi met plastic erom etc...

  reageer
 • Emmmertje

   

  En ga nog maar even verder. Hekken kapot knippen. Dan de dieren doorvoeren. Mensen met de dood bedreigen. Mensen tijd om op te staan tegen deze kleine groep tokkies.

 • niet liegen he. tuinmeubelair heeft de politie gesloopt, niet de actievoerders.

 • Raymon

   

  SBB doe wat nuttigs op die creeper place ipv de beesten massaal afknallen dan zijn dit soort wegversperringen ook niet nodig..

  reageer
 • Jolanda

   

  Zo TRIEST dit..

  reageer
 • Karel

   

  Stelletje malloten. Gaan ze ook de rekening betalen voor al wat deze ongein kost aan manschappen, materialen, enzovoorts?

  reageer
 • Roberto

   

  Kijk maar uit dat ze geen vrachtwagen huren, die gekken.

  reageer
 • Dennis

   

  Staatsbosbeheer zal niet toe geven dat ze slecht beleid waardoor dieren hebben liggen creperen, in opdracht van de provincie hebben uitgevoerd. Slappe zooi en hoop dat de protesten zondag super verlopen tegen deze kampbewaarders.

  reageer
 • Den

   

  Handhaven deze keer. Lange lat en schrijven maar.
  Deze Diny's, Petra's en Corrine's zijn gewoon uit op rellen en hebben niet genoeg aan de Libelle zomerweek. #vinex-dierenliefhebbers

  reageer
 • Sander

   

  Tjonge Jonge. Houden die mensen er dan nooit me op, de mensen van staatsbosbeheer. Weten echt wel waar ze mee bezig zijn, zij willen ook het beste voor de dieren. En de dieren daar weg halen is het stomste wat je kan doen

  reageer
 • frank

   

  3000 dieren zijn al weggehaald in opdracht van Staatsbosbeheer beste Sander. Afgevoerd als oud vuil in de kadaverbak naar Rendac voor groene stroom.

 • Jb

   

  De mensen van SBB die weten wat ze doen.. serieus? Als dat het geval was geweest hadden ze er nu niet 3000 moeten afschieten.. dan hadden ze dit nooit zo uit de hand laten lopen..

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert