Betonblokken geplaatst tegen acties Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Do 12 april 2018 | 20:51 • Donderdag 12 april 2018 | 20:51

Verschillende toegangswegen tot de Oostvaardersplassen zijn afgesloten met betonblokken. Dat heeft te maken met aangekondigde acties, meldt Staatsbosbeheer.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Almere zijn de roadblocks vorige week geplaatst. Dat gebeurde na een oproep van actievoerders om met paardentrailers naar het natuurgebied te komen, om dieren weg te halen en te verplaatsen.

Niet vanwege trailers 


Volgens een boswachter van Staatsbosbeheer zijn de afzettingen niet specifiek geplaatst voor mensen die de dieren in trailers willen meenemen. "Het is ook gewoon voor de openbare orde en veiligheid. We hebben veel acties gehad en daarom hebben we in overleg met de politie besloten daar wat roadblocks neer te leggen."

'Ik vind het jammer'


De boswachter vindt het vervelend dat dit soort maatregelen nodig zijn om de rust te bewaren. "Dat is gewoon ongekend. Het houdt ons ook echt van het normale werk af, en dat vind ik wel jammer." Hij zegt gekozen te hebben voor het boswachtersvak om de natuur te beheren. De huidige omstandigheden vergen veel van hem waardoor zijn normale werk in het gedrang komt.

Nieuwe acties 


Komend weekend staan er ook weer twee acties gepland. Zo willen actievoerders een lange stoet vormen van voertuigen met daarop spandoeken. Ook wordt er een stille tocht georganiseerd voor alle dieren die zijn doodgegaan. Staatsbosbeheer zegt zich voor te bereiden op de aangekondigde acties. 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel