Paardenplatform Lelystad roept ruiters op in actie te komen

LELYSTAD • Do 12 april 2018 | 22:59 • Donderdag 12 april 2018 | 22:59

De stichting Paarden Platform Lelystad (PPL) roept alle ruiters in de regio op om samen de handen uit de mouwen te steken. Dat is nodig om de ruim dertig kilometer ruiterpad in de gemeente begaanbaar te houden.

Ruiterpaden in slechte staat


Lelystad heeft een uitgebreid netwerk van ruiterpaden. Maar veel kilometers zijn in zo'n slechte staat dat er bijna niet te rijden valt. De stichting hield donderdagavond een bijeenkomst om de ruiters op te roepen mee te helpen met het onderhoud. 'De gemeente Lelystad neemt een deel van het onderhoud voor haar rekening maar wij moeten ook onze verantwoordelijkheid nemen', zegt Ruud van Driesten van de PPL.

'Overal mee geholpen'


Demissionair wethouder John van den Heuvel heeft 100.000 euro beschikbaar gesteld voor groot onderhoud. Dat is niet voldoende om alles te doen dus de ruiters zullen moeten meehelpen. 'We zijn overal mee geholpen', zegt Van Driesten, 'Als mensen tijdens hun rit de struiken willen snoeien langs de paden, dan helpt dat al heel veel'.

Drassige bodem


Het grootste probleem is de drassige bodem van Flevoland. Zandgrond levert betere ruiterpaden op dan klei, waar het water lang blijft staan. Veel paden moeten worden opgehoogd. 'We zullen goed moeten kijken waar precies welk werk moet worden gedaan om het geld van de gemeente optimaal in te zetten. Wat we zelf kunnen doen, moeten we doen', zegt Van Driesten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel