3,4 miljoen nodig voor stiller asfalt op A6 bij Floriadewijk

ALMERE • Do 12 april 2018 | 23:30 • Donderdag 12 april 2018 | 23:30

Om iets te doen tegen de geluidsoverlast die de toekomstige Floriadewijk gaat ondervinden van de A6, moet de Almeerse gemeenteraad snel beslissen of daarvoor 3,4 miljoen euro wordt uitgetrokken. Met dat geld kan dan dubbellaags ZOAB worden aangelegd. Dit asfalt is stiller dan het enkellaagse ZOAB, waar op dit moment van wordt uitgegaan. 

Bestelling


De aannemerscombinatie die bezig is met de verbreding van de A6 moet uiterlijk op 1 mei weten welk asfalt er moet worden besteld. Kiest de gemeenteraad ervoor om het geld niet uit te geven, dan kan er pas op z’n vroegst in 2025 asfalt worden neergelegd dat minder geluidoverlast veroorzaakt. In 2025 staat namelijk het eerste groot onderhoud van de verbrede A6 gepland. 

Naast dubbellaags ZOAB zullen ook een aantal andere maatregelen genomen moeten worden om het geluid dat van de A6 afkomstig is te dempen. Zo wordt gehoopt dat het Floriadeterrein een stuk opgehoogd kan worden, waardoor er een soort van natuurlijke geluidswal ontstaat.

Zonnepanelen


Een ander idee is het overkappen van de snelweg met zonnepanelen. Dat zou er dan ook voor zorgen dat het geluid wordt tegengehouden. Volgens Wethouder Herrema is het nog maar de vraag of dit idee echt haalbaar is. Dubbellaags ZOAB is volgens hem de beste maatregel die op dit moment genomen kan worden.

Het lijkt erop dat in de Almeerse gemeenteraad een meerderheid voor het plan is, al zijn er wel verschillende kritische kanttekeningen. Zo vinden de PVV, PvdD en de SP dat niet alle Almeerders voor de kosten moeten opdraaien. Ze willen dat de kosten worden verrekend in de plannen voor de toekomstige woonwijk. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel