Verdachte eens met hogere straf voor neersteken ex

ALMERE • Za 14 april 2018 | 11:41 • Zaterdag 14 april 2018 | 11:41

Een man uit Almere die 6,5 jaar celstraf heeft gekregen voor het neersteken van zijn ex-vriendin, heeft geen probleem met een langere gevangenisstraf. Dit zei hij vrijdag tijdens het hoger beroep bij het gerechtshof in Leeuwarden.

De man drong in januari 2016 in Lelystad het huis van de vrouw binnen door met een moersleutel een raam kapot te slaan. Vervolgens stak hij zijn ex met een mes in haar nek en armen. De vrouw zat op dat moment gehurkt voor hun kind van vier maanden. Het vierjarige zoontje van de vrouw uit een eerdere relatie was ooggetuige van het bloedbad. De vrouw lag een week op de intensive care.

Psychologisch onderzoek


De man wilde zelf zijn straf niet aanvechten, vertelde hij tegen de rechter. Het hoger beroep is ingesteld door het Openbaar Ministerie. De aanklager had bij de rechtbank acht jaar cel geëist en eist nu in het hoger beroep dezelfde straf wegens poging tot doodslag. Dit zou de Almeerder zelf ook een passende straf vinden. De man hield tot nu toe een psychologisch onderzoek tegen, maar hij wil daar nu wel aan meewerken.

Schadevergoeding van 20.000 euro


Wat precies de aanleiding was tot de steekpartij werd ook bij het hof niet duidelijk. De man sprak van 'een heftige relatie'. Hij is al eerder veroordeeld voor poging tot doodslag en zware mishandeling. De vrouw las bij het gerechtshof een verklaring voor. Daar reageerde de man emotioneel op. "Het was niet mijn bedoeling, ik wilde haar niet vermoorden. Het spijt mij heel erg." De man gaat ook akkoord met het betalen van een geëiste schadevergoeding van bijna 20.000 euro.

Het hof doet op donderdag 26 april uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel