Burgemeester niet onder de indruk van steen door de ruit

URK • Ma 16 april 2018 | 16:20 • Maandag 16 april 2018 | 16:20

“Ik slaap er niet minder om.” Dat zegt de Urker burgemeester Pieter van Maaren nadat er dit weekend een steen bij hem door de ruit ging. Het incident zorgt er volgens hem niet voor dat hij zich onveilig voelt. 

Van Maaren zegt in de nacht van zaterdag op zondag wakker te zijn geworden van een behoorlijke klap. Toch was deze knal niet zo luid dat hij meteen beneden is gaan kijken. Pas de volgende ochtend zag de burgemeester dat er een steen door zijn ruit is gegaan.

Gissen


Op de vraag wie er achter de actie kan zitten wil de burgemeester niet uitgebreid speculeren. “Ik heb volgens mij met niemand een slechte relatie. Maargoed, je weet het niet of mensen zich benadeeld voelen.” De burgemeester zegt dat er geen eerdere dreigementen of incidenten zijn geweest.

Koningsnacht


Het enige dat Van Maaren zich kan bedenken is dat het iets te maken heeft met een gebiedsverbod dat vorige week is opgelegd aan mensen die zich afgelopen Koningsnacht hebben misdragen. Per brief zijn ze op de hoogte gesteld dat ze komende Koningsnacht binnen moeten blijven. 

Camerabeelden


Hoewel de burgemeester zelf geen camera’s bij zijn ambtswoning heeft hangen, hebben verschillende horecazaken in de directe omgeving deze wel. De politie heeft beelden bij de eigenaren opgevraagd in de hoop dat er aanwijzingen op staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel