Omwonenden blij met aanpak Europalaan

EMMELOORD • Ma 16 april 2018 | 22:03 • Maandag 16 april 2018 | 22:03

Inwoners van Emmeloord West zijn overwegend positief over de plannen om de Europalaan veiliger te maken. Veel omwonenden vinden de huidige situatie onoverzichtelijk en onveilig. Het gaat dan vooral om de kruising van de Europalaan met de Scandinaviëlaan en de uitrit van Supermarkt Jumbo.

De eerste plannen die de gemeente Noordoostpolder had gemaakt werden door de omwonenden van tafel geveegd. Met name het idee om van het gebied een 'Shared Space' te maken werd niet goed ontvangen. Bij Shared Space worden verkeerssituaties gereguleerd op basis van de eigen verantwoordelijkheid van mensen en niet met verkeersborden.

Dat concept sloeg niet aan en dus werd een werkgroep met omwonenden en het bedrijfsleven in het leven geroepen. Zij hebben met de gemeente het nieuwe plan van aanpak gemaakt. Zo mag er straks rond de supermarkt maar 30 kilometer per uur gereden worden en komen er verkeersremmende maatregelen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (4)

 • Anoniem

    Di 17 april 2018 Dinsdag 17 april 2018

  En misschien een veilige voetgangers oversteekplaats

  reageer
 • Ina

    Di 17 april 2018 Dinsdag 17 april 2018

  Die supermarkt zit daar prima. En niks autootje pesten. En het gaat nu alleen over dat kruispunt maar die hele weg is gewoon gevaarlijk, van supermarkt tot Moerasandijviestraat/Espelerlaan. Helemaal met al die fietsende schoolkinderen. Die trouwens ook best mogen leren dat dat nou niet een weg is om 2 of 3 breed naast elkaar te fietsen! Goed idee om die straat eindelijk aan te pakken. Blij dat het shared space idee van tafel is dat was chaos geworden, belachelijk idee! Het verkeer is daar veel te intens en de automobilisten zijn steeds ongeduldiger en agressiever.
  Uiteindelijk is de rotonde moerasandijvielaan/ Espelerlaan ook heel goed uitgepakt, veel veiliger en betere doorstroming, dus het kán wel! Ben benieuwd naar de plannen.

  reageer
 • Ina

    Di 17 april 2018 Dinsdag 17 april 2018

  Mvj je hebt gelijk. Ongeduld en agressiviteit en lak aan de verkeersregels zie je bij alle verkeersdeelnemers. Jong en oud. Verbazingwekkend ook hoeveel ouders met een kind op de fiets denken dat alles kan en mag, maar ook de ouderen kunnen er wat van met hun e- bikes. Alleen als er een auto bij betrokken is wordt het gelijk een stuk gevaarlijker, vandaar dat ik in mijn commentaar alleen dat en de schoolgaande jeugd op de fiets benoemde.

 • Mvj

    Di 17 april 2018 Dinsdag 17 april 2018

  Automobilisten ongeduldig en agressief? Denk dat meer mensen daar in het algemeen last van hebben. Van voetgangers tot automobilisten. Er liggen nu tig zebrapaden en nog steken mensen over op de weg en verwachten voorrang op de moerasandijstraat. Fietsers steken geen hand uit als ze de bocht om gaan. Ja misschien krijg je nog net een middelvinger als je er iets van zegt.

  Hopelijk gaat het inderdaad een goede verbetering worden en kijkt een ieder een beetje uit en denk aan de verkeersregels

 • L. Lendeling

    Di 17 april 2018 Dinsdag 17 april 2018

  Die supermarkt zat daar al jaren zonder problemen. Toen werd het Jumbo en die draaide de winkel en toen begonnen de problemen!

  reageer
 • Lampje

    Ma 16 april 2018 Maandag 16 april 2018

  Het ei van Columbus. Autootje pesten, dat werkt. Waarom niet eerst de hand in eigen boezem steken? Op die plaats had nooit een supermarkt mogen komen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert