Omwonenden blij met aanpak Europalaan

EMMELOORD • Ma 16 april 2018 | 22:03 • Maandag 16 april 2018 | 22:03

Inwoners van Emmeloord West zijn overwegend positief over de plannen om de Europalaan veiliger te maken. Veel omwonenden vinden de huidige situatie onoverzichtelijk en onveilig. Het gaat dan vooral om de kruising van de Europalaan met de Scandinaviëlaan en de uitrit van Supermarkt Jumbo.

De eerste plannen die de gemeente Noordoostpolder had gemaakt werden door de omwonenden van tafel geveegd. Met name het idee om van het gebied een 'Shared Space' te maken werd niet goed ontvangen. Bij Shared Space worden verkeerssituaties gereguleerd op basis van de eigen verantwoordelijkheid van mensen en niet met verkeersborden.

Dat concept sloeg niet aan en dus werd een werkgroep met omwonenden en het bedrijfsleven in het leven geroepen. Zij hebben met de gemeente het nieuwe plan van aanpak gemaakt. Zo mag er straks rond de supermarkt maar 30 kilometer per uur gereden worden en komen er verkeersremmende maatregelen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel