Mitchell van der K. probeerde bijna 200 accounts te kraken

ALMERE • Di 17 april 2018 | 6:18 • Dinsdag 17 april 2018 | 6:18

De in opspraak geraakte ex-VVD'er Mitchell van der K. heeft de Google en iCloud-accounts van bijna 200 vrouwen proberen te kraken. Dat heeft de politie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Zo'n 30 gedupeerden hebben aangifte gedaan. De VVD heeft Van der K. inmiddels geroyeerd. De partij is sinds vorige week op de hoogte van de verdenkingen tegen K. Dit nadat Omroep Flevoland naar buiten bracht dat hij verdacht wordt van computervredebreuk. 

30.000 privébeelden


Tijdens een huiszoeking bij Van der K. zijn volgens de politie eind december 22 gegevensdragers zoals laptops en smartphones in beslag genomen. Daar stonden onder meer 30.000 privébeelden van derden op. Op een aantal foto's waren bekende vrouwen te zien. De politie heeft hen benaderd. Verschillende gedupeerden deden vervolgens aangifte. 

Het balletje kwam aan het rollen door een aangifte van een 32-jarige vrouw uit Zwanenburg. Haar iCloud was gehackt waardoor privémateriaal verspreid kon worden. Volgens de politie bleek vervolgens dat de vrouw uit Zwanenburg niet het enige slachtoffer was. 

Bekende Nederlandse vrouwen 


Van der K. zou zijn acties aan misdaadverslaggever John van den Heuvel van de Telegraaf hebben bekend. Van den Heuvel confronteerde K. met zijn acties voor de opnames van het nieuwe RTL-programma 'Online Misbruik Aangepakt'. De Almeerder zou onder meer het wachtwoord van vlogster Laura Ponticorvo hebben gekraakt. Van deze vrouw doken vorig jaar privéfoto's en seksfilmpjes op internet op. 

'In opdracht'


Tijdens zijn gesprek met John van den Heuvel zou de Almeerder hebben ontkend dat hij het bemachtigde materiaal ook zelf in omloop heeft gebracht. De man zegt in opdracht van 'een anonieme hacker' te hebben gehandeld.

Gemeenteraad


Op basis van de verkiezingsuitslag van 21 maart zou Mitchell van der K. recht hebben gehad op de achtste en laatste VVD-zetel in de gemeenteraad. Hij had al voor de verkiezingen aan fractievoorzitter Hilde van Garderen en partijvoorzitter Martin Swaters laten weten dat hij vanwege privéomstandigheden niet van plan was om in de gemeenteraad plaats te nemen.

Het feit dat K. verdacht wordt van computervredebreuk heeft hij niet aan de partij medegedeeld. Fractievoorzitter Hilde van Garderen zegt enorm te zijn geschrokken toen de onthullingen aan het licht kwamen.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel