Zoektocht naar eigenaar onbemande boot gestopt

FLEVOLAND • Wo 18 april 2018 | 14:48 • Woensdag 18 april 2018 | 14:48

Op het IJsselmeer is urenlang gezocht naar de eigenaar van een verlaten boot. Een schip dat aan het werk was bij het windmolenpark voor de kust van Noordoostpolder vond het bootje. Het dreef los ten zuiden van de Rotterdamse Hoek, nabij Urk.

Volgens woordvoerder Bram Bregman van de kustwacht is de zoekactie gestopt omdat er geen overlevingskans meer is voor een mogelijke drenkeling. "We hebben allerlei berekeningen gedaan en daaruit blijkt dat de overlevingskans, als diegene al die tijd in het water ligt, nul is. Dat houdt in dat het geen reddingsactie meer is, maar een bergingsactie. Daarom is besloten om te stoppen met zoeken."

Onderzoek op land


Volgens Bregman gaat het onderzoek van de recherche nog wel door. "Pas wanneer daaruit nieuwe informatie komt, kan het voor ons weer een aanleiding zijn om opnieuw, gericht een zoekactie op te starten."

In de boot lagen volgens de Kustwacht persoonlijke spullen. De identiteit van de vermoedelijke eigenaar is bekend, maar daarover doet de Kustwacht geen uitspraken. De politie op Urk vroeg op Twitter uit te zien naar een persoon die vermoedelijk aan boord was. Een foto van de man werd in een Tweet getoond. Rond middernacht verwijderde de politie het bericht met de mededeling dat de betrokken persoon was aangetroffen. Waarom de politie hem zocht is niet bekend.

Grote zoekactie


Elf reddingsboten zochten vijf uur naar de vermiste eigenaar. Boten van Urk, Lemmer, Enkhuizen, Lelystad, Hindeloopen, Medemblik en Andijk waren opgeroepen. In de boot missen geen reddingsmiddelen en het vaartuig heeft geen andere (technische) problemen, meldt SAR IJsselmeergebied op Twitter. Kort na 19.00 uur werd de zoektocht gestaakt,

Ook een kustwachtvliegtuig en een SAR helikopter werden ingezet om te helpen bij de zoektocht. Ook passanten hielpen de reddingsbrigades. Het vaartuig is naar Urk gesleept.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel