Hacker had ook naaktbeelden minderjarig nichtje

ALMERE • Wo 18 april 2018 | 17:01 • Woensdag 18 april 2018 | 17:01

De Almeerse hacker Mitchell van der K. zou jarenlang de computer van zijn minderjarige nichtje Joëlle Cheyenne hebben gehackt. Dat schrijft de nu 19-jarige vrouw op Instagram. Via de webcam van haar computer zouden naaktfoto's van haar gemaakt zijn. 

Ik wist dat de dader via mijn telefoon continu kon zien waar ik was

— Joelle Cheyenne

Van der K. probeerde van bijna 200 vrouwen hun Google- of iCloud-accounts te kraken. Dat heeft de politie eerder deze week bevestigd. Tegen RTL Nieuws vertelt Joëlle Cheyenne nu hoe drie jaar geleden de eerste signalen naar boven kwamen dat ook haar Google-account gehackt was. Via Google kreeg ze meldingen dat er op haar account was ingelogd. Haar wachtwoord aanpassen bleek niet te helpen.

Waarschuwen


Op haar Instagram-account beschrijft de vrouw de angstaanvallen die ze kreeg na de hack. ''Ik heb drie jaar lang in angst geleefd, tot paniekaanvallen aan toe, omdat ik wist dat de dader via mijn telefoon continu kon zien waar ik was'', zegt ze op Instagram. 

Ze plaatst haar persoonlijke verhaal om andere vrouwen te waarschuwen. Tegen RTL Nieuws vertelt ze dat ze nooit had gedacht dat dit haar kon gebeuren. Ze raadt nu andere vrouwen aan om hun webcam af te plakken.

Onbegrip


Vorige maand werd Cheyenne duidelijk wie de hacker was, en dat het een familielid is. Op de social media schrijft ze dat dit een zware schok was. ''Op dit moment heb ik ook geen andere reactie dan onbegrip.''

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel