Buren bezorgd over plan Herman Bekiusschool

LELYSTAD • Do 19 april 2018 | 20:18 • Donderdag 19 april 2018 | 20:18

Bewoners van het Karveel in Lelystad zijn bang voor overlast, als volgend schooljaar de Herman Bekiusschool terugkeert in hun wijk. Ze vrezen drukte door taxibusjes met leerlingen, parkeeroverlast en lawaai en rommel van schoolkinderen. De bewoners hebben met een handtekeningenlijst de gemeente gevraagd op het plan terug te komen.

De Dokter Herman Bekiusschool is een school voor kinderen van 4 tot 12 jaar met psychische problemen en gedragsstoornissen. De school zat jaren in het Karveel, maar is in 2008 ingetrokken bij De Anger in een nieuw gebouw van Eduvier Onderwijsgroep aan de Zuigerplasdreef.

Doordat meer leerlingen van het speciaal onderwijs naar een gewone school gaan, loopt het aantal kinderen bij de Herman Bekiusschool terug. De school telt nu 150 leerlingen, volgens Eduvier-directeur Els van Doorn daalt dit de komende jaren naar 120.

Aurum College


Eduvier wil de Herman Bekiusschool terughalen naar het Karveel, zodat het Aurum College van het Karveel naar de Zuigerplasdreef kan verhuizen. De school voor voortgezet onderwijs voor kinderen met autisme zit nu op drie locaties. Eén daarvan is volgens Van Doorn na tien jaar niet langer te gebruiken. Concentratie van alle activiteiten op één plek heeft daarom de voorkeur. Vandaar dat de twee scholen van gebouw gaan ruilen. In het Karveel maken de 90 kinderen van Aurum plaats voor 150 leerlingen van Herman Bekius.

Lokalen bijgebouwd


Het huidige gebouw aan het Karveel 39-01 is te klein voor de Herman Bekiusschool. Daarom worden er zes lokalen bijgebouwd. Omwonenden zagen dat eind maart in Flevopost staan bij de gemeenteberichten. In een reactie hebben zij ruim tien handtekeningen ingezameld en brieven gestuurd naar de gemeente om hun zorgen over overlast te uiten. 

Plan door raad goedgekeurd


Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de gebouwenruil vorig jaar al door de gemeenteraad is goedgekeurd in het onderwijs-huisvestingsplan. Voor de aanbouw van de lokalen is geen bouwvergunning nodig, omdat het om een 'achtererfse uitbreiding' op de bestaande kavel gaat. De mededeling in de krant in maart was een formaliteit. Naar verwachting begint de uitbreiding in mei.

Informatie-avond


De gemeente en Eduvier houden dinsdag in het huidige schoolgebouw aan het Karveel vanaf 19.30 uur een inloopavond over de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel