Nieuwe coalitie laat zich inspireren door inwoners en organisaties

ALMERE • Za 21 april 2018 | 18:27 • Zaterdag 21 april 2018 | 18:27

De nieuwe beoogde Almeerse coalitie van VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie heeft zaterdag gesproken met inwoners en organisaties. De partijen wilden horen wat er de komende vier jaar extra aandacht nodig heeft.

Volgens VVD-fractievoorzitter Hilde van Garderen zijn er zeer inspirerende gesprekken gevoerd. Veel punten waren volgens haar al benoemd door de coalitie, maar het is volgens haar erg nuttig om ook de mening van direct betrokkenen te horen. Zo meldde de brandweer dat die meer betrokken wil zijn bij de bouwplannen voor het Oosterwold, omdat ook rekening moet worden gehouden met bijvoorbeeld de aanrijtijden.

Brandbrief over lerarentekort


Vanuit het onderwijs kwam er een brandbrief over het oplopende lerarentekort. Ook dat was volgens Van Garderen al benoemd door de coalitiepartijen. De oplossingen die de scholen aandragen, zijn voor de nieuwe wethouders een goede richtlijn, zegt Van Garderen. Ze zag ook dwarsverbanden in de verschillende gesprekken. Zo werd vanuit verschillende hoeken geklaagd over de coördinatie tussen de verschillende afdelingen op het stadhuis. Daarom zal ook 'ontschotting' op de agenda van de nieuwe coalitie komen.

De coalitie zal de resultaten van de gesprekken opnemen in een extra paragraaf in het coalitieakkoord. Als het aan Van Garderen ligt, zal de Almeerse politiek vaker op deze manier overleggen met inwoners en organisaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel