Verpleeghuis Talma Hof onder verscherpt toezicht

EMMELOORD • Ma 23 april 2018 | 12:05 • Maandag 23 april 2018 | 12:05

Verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord is voor een half jaar onder verscherpt toezicht gesteld door de gezondheidsinspectie. Die vindt dat er veel mis is met de zorg. Zorgverleners zijn onvoldoende deskundig en dossiers van bewoners worden niet goed bijgehouden. 

"De instelling voldoet nog onvoldoende aan de normen op de thema’s persoonsgerichte zorg en deskundige zorgverlener", vindt de Inspectie Gezondheidszorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. "De kennis van zorgverleners over cliënten met psychogeriatische problemen moet beter. De zorgverleners moeten de familie of andere vertegenwoordigers van de cliënten meer betrekken bij de zorg. Ook moeten de dossiers van de cliënten beter worden bijgehouden. Dit is nodig om veilige en goede zorg voor cliënten te garanderen." 

Eerder geen verbetering


De komende maanden zullen inspecteurs onaangekondigde bezoeken brengen aan het verpleeghuis, waar momenteel 103 patiënten verblijven. De inspectie stelde eerder al vast dat het niet goed ging met de zorg bij Talma Hof. De verbeteringen die Zorggroep Oude en Nieuwe Land toen door heeft gevoerd bleken niet voldoende te zijn. 

Binnen zes maanden moet er nu wel verbetering zichtbaar zijn. Als dat niet lukt, dan zal de inspectie boetes uitschrijven.

Te negatief


Zelf vindt het verpleeghuis dat de negatieve lading rondom de term 'verscherpt toezicht' geen recht doet aan de werkelijke situatie. Frank Kodden van Zorggroep Oude en Nieuwe Land geeft aan: "We leveren de zorg zoveel mogelijk op een manier die de individuele bewoner prettig vindt. Het op orde brengen van de schriftelijke vastlegging hiervan, als ook scholing van alle medewerkers is in volle gang en vraagt tijd". De zorgverlener zit op dit moment in een kwaliteitsprogramma en de inspectie gebruikt de methode 'verscherpt toezicht' volgens Kodden vooral om de voortgang daarvan kritisch te volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel