'Chris Jansen eerste PVV-wethouder in Nederland'

ALMERE • Vr 27 april 2018 | 20:30 • Vrijdag 27 april 2018 | 20:30

PVV'er Chris Jansen uit Almere wordt waarschijnlijk de eerste PVV-wethouder in Nederland. Hij is namens de partij in Den Helder voorgedragen om wethouder Financiën te worden. "Ik ben er zelf ook nog wat beduusd van hoor", aldus Jansen. Hij gaat ervan uit dat de verschillende coalitiepartijen in Den Helder morgen officieel het coalitieakkoord tekenen. "Dan zal ik binnenkort worden geïnstalleerd. En dan is het pas echt officieel."

Jansen is momenteel raadslid in Almere en Statenlid in de provincie Flevoland. Hij zegt te zijn benaderd vanuit de partij in Den Helder vanwege zijn ervaring in de politiek. Hij is inmiddels acht jaar politiek actief in Almere en zeven jaar in de provincie. "Ik heb me veel beziggehouden met financiën, de begrotingen, de jaarrekeningen en het grondbeleid. Ook ben ik in Almere voorzitter van de Rekenkamer geweest."

Jansen legt zijn functies in Almere en Flevoland dan neer en verhuist zo snel als mogelijk vanuit Almere naar Den Helder. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel