Doek station Centrum losgewaaid

ALMERE • Wo 2 mei 2018 | 8:30 • Woensdag 2 mei 2018 | 8:30

Het grote doek dat als vervanging van glasplaten is opgehangen aan de overkapping van station Almere Centrum is losgewaaid.

De glasplaten aan de achterkant van de overkapping waren juist weggehaald, omdat ze bij harde wind geregeld losraakten. Zo kwamen bij de afgelopen januaristorm 50 platen naar beneden. Het doek moet er voor zorgen dat het station enigszins is afgeschermd van de regen. Op het doek is een afbeelding van het toekomstige Floriadeterrein te zien.

"Het feit dat het doek is losgewaaid, komt voor ProRail ook als een verrassing," aldus woordvoerder Andy Wiemer. Op dit moment wordt nog gekeken naar hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook wordt er nagelopen of andere onderdelen rondom het doek wel goed vastzitten. Het doek, dat los hangt, wordt voorlopig verwijderd. ProRail hoopt zo snel mogelijk de juiste oplossing te vinden.

Dit doek is al een tijdelijke oplossing en moet zo'n twee jaar blijven hangen. In de tussentijd wordt gewerkt aan een uitgebreider plan om het station en het stationsgebied op te knappen.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel