Vijftien jaar cel voor mislukte liquidaties

ALMERE • Vr 4 mei 2018 | 11:50 • Vrijdag 4 mei 2018 | 11:50

Een 23-jarige man is in hoger beroep tot 15 jaar celstraf veroordeeld, onder meer voor een mislukte liquidatie in Almere op 1 november 2014.

De man was betrokken bij de moordaanslag op een crimineel uit de Amsterdamse onderwereld. Bij die aanslag op de Poortdreef in Almere was een bom onder de auto van het slachtoffer geplaatst. Ook werd hij tientallen keren beschoten. Het slachtoffer overleefde de aanslag, maar hij werd later alsnog vermoord in het Gelderse Kerkdriel. 

De man die nu is veroordeeld krijgt zijn straf ook voor een mislukte liquidatie in Amsterdam in februari 2015. Hij werd toen gearresteerd tijdens een spectaculaire actie van de politie. Hij was met drie handlangers op weg om een criminele rivaal te liquideren. In de door de politie klemgereden auto werden zware wapens gevonden.

Het Gerechtshof in Amsterdam ging 3 jaar boven de eerder door de rechtbank opgelegde straf zitten vanwege de ernst van de feiten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel