Zeearendjongen in Oostvaardersplassen dood na val uit nest

FLEVOLAND • Di 8 mei 2018 | 11:28 • Dinsdag 8 mei 2018 | 11:28

Twee jonge zeearenden, die ruim een maand geleden uit het ei kwamen in de Oostvaardersplassen, zijn afgelopen vrijdag uit het nest gevallen en hebben dat niet overleefd.

Het nest hing na de harde wind van vorige week al scheef in de boom, zegt boswachter Hans-Erik Kuypers. Afgelopen vrijdag werden de jongen dood onder het nest gevonden. Het nest was nieuw en zat in een wilg op zo'n negen meter hoog. Volgens Staatsbosbeheer was het waarschijnlijk niet goed verankerd.  

Het nest was van het paar zeearenden dat al sinds 2006 in de Oostvaardersplassen rondvliegt. Het is volgens Staatsbosbeheer voor het eerst in twaalf jaar dat het duo geen jongen grootbrengt in het natuurgebied tussen Almere en Lelystad.  

Sinds het eerste broedsucces van de zeearend in de Oostvaardersplassen wordt de zeearend op steeds meer plekken gezien in Nederland. In Flevoland onder meer in Roggebotzand, het Zwarte Meer en in Biddinghuizen bij boswachterij Spijk-Bremerberg. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel