Gemeente gaat zwanen 'weglokken' van strand

ALMERE • Di 8 mei 2018 | 17:01 • Dinsdag 8 mei 2018 | 17:01

De gemeente Almere wil zwanen 'weglokken' van het Weerwater-strandje in Stedenwijk. Reden is dat de vogels het hele strand vol poepen "Dat is erg vies en niet prettig voor mensen die het strand bezoeken", schrijft de gemeente

Idee is om de dieren naar de Tuschinskypier in het Lumièrepark te 'lokken', waar geen strand is. Om dat voor elkaar te krijgen wordt er volgende week een hek geplaatst in het water voor het strand. De zwanen kunnen dan niet meer makkelijk op het strand komen. Het hek wordt voor de zomervakantie overigens weer verwijderd. 

De gemeente heeft geen idee of het plan gaat werken. Dat komt omdat het gedrag van zwanen moeilijk te voorspellen is. Zelfs experts hebben meegewerkt aan een oplossing voor het probleem. 

Het strandje wordt ook schoongemaakt zodat bezoekers weer kunnen genieten van een strand zonder poep. "We hopen dat de maatregelen helpen en het Stedenwijkstrand weer schoon wordt en blijft", zegt de gemeente. 

Eendenoverlast


In Noordoostpolder was een maand geleden overlast van een grote groep eenden. De inwoners vonden de jonge eendjes in het park leuk, maar de vogels liepen ook rond in de straten en tuinen. In Emmeloord West was de overlast zo groot dat de gemeente besloot om in te grijpen. De vogels zijn naar Dierenpark Emmen verhuist. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel