Post Marknesse hard op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers

NOORDOOSTPOLDER • Wo 9 mei 2018 | 12:53 • Woensdag 9 mei 2018 | 12:53

Bij de brandweer in Marknesse wordt de noodklok geluid. De post is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarom zijn op verschillende plekken in het dorp spandoeken opgehangen met de oproep aan inwoners om zich aan te melden.

Ook krijgen inwoners binnenkort een brief op de mat namens brandweercommandant Gerrit Spruit en burgemeester Aucke van der Werff waarin zij het belang van de brandweer uitleggen en mensen oproepen zich aan te melden.

 

Volgens een woordvoerder van Brandweer Flevoland is de post Marknesse ernstig op zoek naar nieuwe collega's, maar is de uitruk en veiligheid wel gegarandeerd. Op het moment dat dat niet meer het geval is door een tekort aan mensen, gaat de post dicht tot er wel weer genoeg vrijwilligers zijn. "Andere posten zoals Emmeloord zullen dan bijstand moeten verlenen, waardoor je langere aanrijtijden hebt en de brand zich meer kan ontwikkelen met alle gevolgen van dien. Elke seconde die we te laat komen verslechtert de brand of de gezondheid van iemand die een ongeval heeft gehad, dus daarom streven we naar voldoende mensen", aldus de woordvoerder. 

In totaal is de brandweer op zoek naar zes nieuwe vrijwilligers voor Marknesse. De woordvoerder laat weten in ieder geval te hopen op een nieuwe aanwas van vier mensen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel