Tientallen Donkervoort-eigenaren vieren jubileum

LELYSTAD • Za 12 mei 2018 | 14:57 • Zaterdag 12 mei 2018 | 14:57

Tientallen Donkervoort-eigenaren zijn zaterdag naar de fabriek in Lelystad gekomen voor de 40e verjaardag van de sportauto. Van de Super 7 tot de D8 RS, alle modellen waren aanwezig op de bijeenkomst.

Ter gelegenheid van de verjaardag werd er een historische rally verreden en werden de bolides  gekeurd door directeur Joop Donkervoort. De liefhebbers van het automerk konden er de gezamenlijke passie delen. "Het is gewoon een heel geweldige, basic auto. Je kan alles zelf repareren, want alles is mechanisch", vertelt een eigenaar van een oude S8.

Nieuw model
De jubileumbijeenkomst was niet alleen een moment voor een blik in het verleden van het merk. Er werd ook een nieuw model gepresenteerd de: GTO 40. Directeur Joop Donkervoort kijk nog verder de toekomst in. "De automobielwereld is natuurlijk heel sterk in beweging en dat zal bij ons niet anders zijn", vertelt hij. "De afgelopen tien jaar hebben we veel ontwikkelingen gehad met andere motoren en andere modellen. Ik denk dat de directe toekomst ook dergelijke veranderingen gaat brengen."

Elektrische motor 
Momenteel zijn veel autofabrikanten bezig met de ontwikkeling van elektrische motoren. Toch denkt Donkervoort niet dat daar de toekomst van zijn auto's ligt. "Je kunt beter proberen CO2-neutraal te zijn", legt hij uit. "Ik verwacht dat er straks extra belasting komt op de delfstoffen die in batterijen zitten. We gaan ons realiseren dat batterijen ook milieu-onvriendelijk zijn. Dus ik denk dat we voor wat anders gaan kiezen."

reacties (4)

 • De nuance

    Zo 13 mei Zondag 13 mei

  Is het echt zo moeilijk om gewoon even trots te zijn op deze Nederlandse ondernemer die 40 jaar lang met ups en downs bijzondere auto’s bouwt waar de liefhebbers erg van genieten? Proficiat met deze mijlpaal ! 🎉👍🏾

  reageer
 • De accountant

    Zo 13 mei Zondag 13 mei

  Ik hoef nooit wat te repareren. 270.000km zonder enige reparatie. Een moderne auto is tussen de beurten onderhoudsvrij. Een vreemde aanprijzing van deze zogenaamde echte auto's is dat je makkelijk kan repareren. Overigens worden bij mijn weten moderne VW/Audi motoren gemonteerd en die hebben modern motormanagement. Electronisch.

  reageer
 • Antje

    Ma 14 mei Maandag 14 mei

  Inderdaad dat liefhebber auto's altijd zo geschikt zijn om aan te sleutelen. Met veel rekeningen tot gevolg. Normaal heeft men een auto om er in te rijden. Geruime tijd geleden viel mij op dat een rode Mustang altijd in de garage op de brug stond wanneer ik er voor een APK kwam. De garagehouder zei dat de auto zo'n beetje permanent bij hem was , begin nooit aan een klassieker zei hij nog.

 • Ach

    Zo 13 mei Zondag 13 mei

  Wat een waardeloze foto's.

  reageer
 • Lely

    Za 12 mei Zaterdag 12 mei

  Verstandig man deze rasondernemer, co2 neutraal inplaats van de vermeend schone electrische milieu vervuilers

  reageer
 • De accountant

    Zo 13 mei Zondag 13 mei

  Flauwekul. Er is niets CO2 neutraals aan zijn bedrijf of de auto's

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert