PvdA stelt vragen naar aanleiding van steekincident

EMMELOORD • Ma 14 mei 2018 | 12:19 • Maandag 14 mei 2018 | 12:19

De PvdA in Noordoostpolder heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het dodelijk steekincident dat afgelopen vrijdag in Emmeloord plaatsvond. Een 24-jarige inwoners werd 's middags neergestoken in het centrum en overleed later aan zijn verwondingen. Een 36-jarige Emmeloorder is opgepakt als verdachte en was waarschijnlijk een bekende van het slachtoffer, aldus de politie.  

Volgens de PvdA zouden buurtbewoners en bekenden de afgelopen tijd al hun zorgen over de verdachte hebben geuit bij hulpverlenende instanties. De PvdA wil weten wat er met die signalen gedaan is. Ook vraagt de partij wie de coördinatie en eindverantwoordelijkheid hierbij had.

De PvdA vraagt zich af of een sociale wijkteam of een team 'doen' van de gemeente met de meldingen aan de slag is gegaan. Ook wil de partij weten of de politie en de veiligheidsregio op de hoogte waren van de zorgen rondom genoemde man.

Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. De 36-jarige verdachte wordt morgen voorgeleid. De rechter-commissaris bepaalt dan of de man langer vastgehouden mag worden. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel