No Surrender-leden opgepakt bij politieactie

ALMERE • Di 15 mei 2018 | 7:09 • Dinsdag 15 mei 2018 | 7:09

Bij een grote politieactie in Almere en Hilversum zijn dinsdagmorgen vroeg vijf mensen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van een grote partij drugs. Volgens de politie zijn vier verdachten lid van het Chapter Almere van motorclub No Surrender, de vijfde zou nauwe banden met de motorclub hebben.

De opgepakte verdachten zijn vier mannen van 23, 29, 30 en 42 jaar uit Almere en een 46-jarige man uit Hilversum. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de smokkel van tientallen kilo's cocaïne naar Engeland.

Onder leiding van de politie in Brabant vonden rond 05:00 uur gelijktijdig invallen in een aantal woningen plaats. Op acht adressen werden woningen en auto's doorzocht. Dat gebeurde onder meer op de Joris Ivenslaan, de Trommelstraat, de Gleditiastraat en de Hendrik Werkmanstraat in Almere.

Bij het onderzoek is ongeveer 200 kilo aan verdovende middelen aangetroffen. De aangetroffen drugs moeten nog verder getest worden, maar het gaat zowel om hard- als softdrugs. Verder werden meerdere club gerelateerde artikelen en diverse digitale gegevensdragers waaronder een behoorlijk aantal 'crypto telefoons' in beslag genomen.

Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk wordt onderzocht of kopstukken van de motorclub als opdrachtgever of financier bij de drugssmokkel betrokken zijn.

Vrachtwagenchauffeur


De politie kwam de smokkel op het spoor dankzij een vrachtwagenchauffeur. Die was begin dit jaar vanuit Nederland met goederen onderweg naar een Engelse bestemming. De chauffeur zou het vermoeden hebben gekregen dat er in zijn vrachtauto harddrugs verstopt waren.

Uit angst om daarmee betrapt te worden, liet de man in paniek zijn truck op een parkeerplaats achter en ging met de veerboot terug naar Nederland. In Hoek van Holland zag hij dat vier mannen hem opwachtten. Uit onderzoek is gebleken dat drie van deze mannen lid zijn van het Chapter Almere van ‘No Surrender’.

Een van die mannen had volgens de politie een mes bij zich. De politie denkt dat de mannen verhaal kwamen halen over het achterlaten van de vrachtauto met daarin de partij drugs. De chauffeur zou zich vervolgens zo bedreigd hebben gevoeld dat hij bij de post van de Koninklijke Marechaussee zijn verhaal deed.

Volgens Van Hooijdonk wordt de chauffeur niet verdacht van betrokkenheid bij de smokkel. 

Beveiligd


De vrachtwagenchauffeur wordt op dit moment beveiligd, omdat er aanwijzingen zijn dat leden van de motorclub actief naar hem op zoek zijn.

Het onderzoek naar de uitvoer van de partij cocaïne wordt verricht door een rechercheteam van de eenheid Zeeland West Brabant in nauwe samenwerking met Midden Nederland en Dienst Infra van de Landelijke Eenheid.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel