Camerawinkel eist gelijke behandeling via Raad van State

URK • Di 15 mei 2018 | 21:00 • Dinsdag 15 mei 2018 | 21:00

De eigenaar van een camerawinkel in Zwolle, winkelketen Kamera Express Superstore, is verbolgen over het feit dat er voor hem andere regels gelden dan voor een concurrent op Urk.

De zaak op Urk, CameraNu.nl, is gevestigd op een bedrijventerrein van de gemeente en heeft toestemming van de gemeente Urk om uit te breiden. Het Zwolse filiaal van de Kamera Express Superstore moest van de gemeente Zwolle juist vertrekken van een bedrijventerrein en zich in winkelgebied vestigen. Die partij eist nu voor de Raad van State dat er een streep door het plan van de Urker winkel gaat. 

Geen detailhandel toegestaan


De reden voor het gedwongen vertrek van de camerawinkel in Zwolle is dat er op het bedrijventerrein geen detailhandel is toegestaan in het bestemmingsplan van de gemeente. De Zwolse winkel vertrok daarom naar een locatie in het stadscentrum. Op Urk is detailhandel op het bedrijventerrein wel toegestaan in het bestemmingsplan. 

Volgens de advocaat van Kamera Express Superstore moeten gemeentes zorgen voor een gelijk speelveld tussen concurrenten. Dat doet Urk niet volgens de jurist. Maar een woordvoerder van de gemeente Urk zegt dat gemeentes hun eigen bestemmingsplan mogen bepalen. "Er zijn geen nationale regels voor ons, behalve dat een bestemmingsplan in overeenstemming moet zijn met een goede ruimtelijke ordening".

Over twee weken wordt er uitspraak gedaan in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel