MQ scan test hoe goed leerlingen kunnen bewegen

ALMERE • Wo 16 mei 2018 | 16:46 • Woensdag 16 mei 2018 | 16:46

Ruim 4.000 basisschoolleerlingen in Almere leggen komende weken een MQ scan af. Met deze scan wordt gekeken hoe beweegbaar de kinderen zijn. Het is een soort IQ-test alleen dan voor het lichaam legt sportleraar Wiebe Faber uit. 

Met de scan voorziet hij leerlingen van advies welke sport goed bij hen past. Met dat advies, kunnen ze een sport beoefenen waar ze goed in zijn en we kunnen ze helpen om de juiste sportclub voor ze te vinden volgens Faber.

Ook de leerlingen zijn erg enthousiast. "Het is ontzettend leuk om te gymmen" zegt Born. Ook Jeffrey heeft er zin in, alleen ging het bij hem niet helemaal goed. "Ik ben keihard op mijn pols gevallen en toen moest ik even huilen". 

Het advies van de scan is niet bindend. "Het geeft kinderen een stap in de goede richting van wat hun lichaam kan. Het belangrijkste is dat ze gemotiveerd zijn. Dat gaat boven elke test uit". 

De uitkomsten van de test worden vergeleken met een gestelde norm, leeftijdsgenoten en andere scholen in de regio. Met de uitkomsten kan een gemeente eventueel veranderingen doorvoeren in haar sportbeleid. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel