Kleine modderkruipers ontdekt bij Marker Wadden

FLEVOLAND • Do 17 mei 2018 | 14:47 • Donderdag 17 mei 2018 | 14:47

Tijdens een onderzoek naar de visstand rondom de Marker Wadden zijn afgelopen maand kleine modderkruipers ontdekt, een beschermde vissoort. Dat laat Natuurmonumenten weten. Het onderzoek is gedaan door het collectief Natuur in Productie en Sportvisserij Nederland. 

Naast de kleine modderkruiper werden er ook zwartbekgrondels, marmergrondels en een enkele winde gevangen. Naast die vissoorten werden ook de 'gebruikelijke' soorten gevangen zoals spiering, pos, baars, blankvoorns en brasems.

"Deze eerste resultaten geven een beeld van een gebied in ontwikkeling. Omdat de vegetatie nog niet ontwikkeld is, ontbreken veel vissoorten nog in de ondiepe oeverzone. Op de nu nog kale oevers is voor hen te weinig beschutting, waardoor ze de kans lopen opgegeten te worden", schrijft Natuurmonumenten. 

In september wordt het onderzoek herhaald. Op die manier wordt de ontwikkeling van het gecreëerde natuurgebied goed in kaart gebracht.

Foto: Flickr

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel