Tweede Kamer wil oplossing voor buitendijkse haven

URK • Do 17 mei 2018 | 17:42 • Donderdag 17 mei 2018 | 17:42

Minister Cora van Nieuwenhuizen moet snel met de provincie Flevoland om tafel om de problemen rond de buitendijkse haven bij Urk op te lossen. Dat zeggen meerdere politieke partijen in de Tweede Kamer.

Donderdag gingen de fracties daarover met de minister in gesprek. De problemen draaien om de grond waarop de toekomstige haven moet komen. Die is van Rijkswaterstaat en valt direct onder de verantwoordelijkheid van de minister. Zij wil dat de provincie de grond gaat pachten, maar volgens de provincie worden daaraan dusdanig onaantrekkelijke voorwaarden gesteld dat het onmogelijk wordt om de haven te ontwikkelen.

De minister herkent zich niet in de kritiek en zegt dat Flevoland de problemen zelf moet oplossen. Desondanks gaat Van Nieuwenhuizen op verzoek van de Tweede Kamer binnenkort met de provincie Flevoland rond de tafel om een oplossing te zoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel