Bedrijventerrein Spelwijk wordt opgeknapt, geen woningbouw

SWIFTERBANT • Vr 18 mei 2018 | 0:24 • Vrijdag 18 mei 2018 | 0:24

Het college van B en W van de gemeente Dronten wil het bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant revitaliseren, maar woningbouw blijft onbespreekbaar. Dat bleek donderdagavond tijdens een commissievergadering.

Het terrein is al jaren aan het verpauperen en voor veel inwoners van Swifterbant is dat een doorn in het oog. Dorpsbelangen heeft onlangs een brief aan de gemeenteraad gestuurd. Hierin pleiten ze voor het stilleggen van de werkzaamheden totdat er door de gemeenteraad is gesproken over de mogelijkheid om op het bedrijventerrein woningbouw te realiseren.

Volgens het college blijft dat een gepasseerd station omdat het te duur is in verband met asbestsanering van de oude gebouwen.

Toch vindt de Partij van de Arbeid dat de sloop en verdere revitalisering moeten worden stopgezet. In de gemeenteraad is daar weinig steun voor van andere politieke partijen. De verwachting is dat er snel zal worden ingestemd met het opknappen van Spelwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel