Eerbetoon aan 'supermarktkat' Sammie

ALMERE • Di 22 mei 2018 | 15:12 • Dinsdag 22 mei 2018 | 15:12

Kat Sammie was zo geliefd bij het personeel en de klanten van de Albert Heijn in de Almeerse Kruidenwijk dat hij een eigen gedenkteken voor de deur heeft gekregen. Na zijn dood nam caissière Dorien Hogenkamp het initiatief om een eerbetoon voor de 'supermarktkat' te regelen.

Bij het lege flessenapparaat zamelde ze de statiegeldbonnetjes in en samen met losse donaties wist zij 437 euro bijeen te krijgen. Genoeg voor twee tegels: één met de foto van Sammie en één met een zelfgemaakt gedicht en kattenpootjes. De tegels liggen sinds kort voor de deur van de Albert Heijn, het domein waar Sammie twaalf jaar lang graag vertoefde. Tot hij op eerste Kerstdag van vorig jaar overleed. Sammie werd waarschijnlijk veertien jaar oud.

"Ik zie 'm als klein katje nog aankomen lopen. Ik gooide net buiten wat bloemenwater weg", haalt Hogenkamp herinneringen op. "Hij is eigenlijk nooit meer weggegaan. Nieuwe buurtbewoners belden wel eens de dierenambulance, omdat ze dachten dat het een zwerver was. Maar hij had gewoon een huis hier in de buurt."

Volgens Hogenkamp zag zijn eigen bazin hem alleen niet vaak. Dan moest ze naar de supermarkt komen. "Hij zat gewoon het liefste hier voor de deur. Klanten verwenden hem met eten en aandacht. Hij vond het hier helemaal geweldig."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel