Celstraf geëist voor misbruiken zwakbegaafd nichtje (9)

NAGELE • Di 22 mei 2018 | 19:38 • Dinsdag 22 mei 2018 | 19:38

Tegen een man uit Nagele is 26 maanden cel geëist voor het seksueel misbruiken van een zwakbegaafd nichtje. Van de straf zouden 10 maanden voorwaardelijk moeten worden opgelegd. De man zou het 9-jarige meisje vanaf 2014 gedurende een jaar hebben misbruikt. Dat  gebeurde in zijn vorige woonplaats, op momenten dat het kind bij de man en diens vrouw logeerde.

Het meisje verbleef ook af en toe op een zorgboerderij. Daar vertelde ze aan een ander meisje dat haar oom 'nare spelletjes' met haar deed. Tegenover een speltherapeute op dezelfde zorgboerderij vertelde het meisje ook seksueel te zijn misbruikt. 

De oom werd daarop door de politie gehoord. "Er zijn dingen gebeurd, die niet hadden mogen gebeuren”, gaf de man destijds aan de rechercheurs toe. Toch stak hij niet helemaal de hand in eigen boezem. "Ik ben het niet altijd eens met de wetten en regels van de overheid, wat is nou volwassenheid ?”, hoorden de rechercheurs hem zeggen.
 
Tijdens de strafzaak volgde dinsdag geen nadere uitleg van de verdachte. Hij koos ervoor om niet naar de zitting af te reizen. Zijn advocaat pleitte voor een werkstraf. Het door de moeder van het slachtoffer geëiste smartengeld van 5000 euro is geen probleem, wat de verdediging betreft.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel