Almere heeft een nieuwe (water)burgemeester

ALMERE • Di 22 mei 2018 | 22:41 • Dinsdag 22 mei 2018 | 22:41

Almere heeft een nieuwe burgemeester: de 31-jarige Kevin van Drumpt is dinsdagavond verkozen tot de eerste waterburgemeester van de stad. Hij is tevens de eerste waterburgemeester van Nederland.

De waterburgemeester heeft tot taak om Almeerders meer te verbinden met het vele water in en om hun stad. Dat kan door activiteiten te bedenken en met bewoners en ondernemers in gesprek te gaan hoe zij dat samen kunnen doen. Daarbij moet de burgemeester ook oog hebben voor het belang van waterkwaliteit en veiligheid en dit uitdragen naar onder meer scholen.

Het idee voor een waterburgemeester is afkomstig van de Economic Development Board Almere (EDBA), de organisatie die zich bezig houdt met de economische ontwikkeling van de stad. Die hoopt dat meer activiteiten op en rond het water Almere meer werkgelegenheid oplevert.
Andere organisaties, waaronder het Waterschap Zuiderzeeland, steunen het initiatief.

Voor de functie waren uiteindelijk zeven kandidaten. Kevin van Drumpt werd door een jury gekozen vanwege zijn ideeën, maar ook omdat bijna hij bijna een derde van de publieksstemmen kreeg. Van Drumpt verzorgt sinds een paar jaar rondvaarten door Almere. Hij ziet het als één van zijn doelen om meer Almeerders van het water in hun stad te laten genieten.
De functie van waterburgemeester is een experiment, maar dat wordt voortgezet als het eerste jaar succesvol is geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel