Appartementen boven Zoetelaarpassage zijn klaar

ALMERE • Wo 23 mei 2018 | 17:20 • Woensdag 23 mei 2018 | 17:20

Woningcorporatie de Alliantie heeft kantoorruimte boven de Zoetelaarpassage in het centrum van Almere verbouwd tot appartementen. Boven de winkels in deze winkelstraat zijn nu 94 sociale huur appartementen gemaakt.

De Alliantie kijkt tevreden terug op de verbouwing. ''Het was spannend'', zegt Eddo Rats van de Alliantie. ''Het was een beetje passen en meten maar het eindresultaat mag er zeker zijn.'' In totaal is er 10.000 vierkante meter verbouwd. Alle appartementen in het gebouw zijn inmiddels verhuurd. Volgens de Alliantie is er veel vraag naar dit soort sociale huurwoningen. Een deel van de woningen is bedoeld voor starters op de woningmarkt. 

De appartementen zijn opgeleverd en de sleutels zijn gegeven aan de nieuwe bewoners. Één van hen is Daniel Dovlatyarian. ''Ik vind het prachtig! Ik zie het nu voor het eerst. Het is heel ruim en heeft een hoog plafond.'' De woning van Dovlatyarian moet nu geverfd en behangen worden. ''Ik heb een hele handige vader dus dat gaat goed komen.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel