Basisscholen Klipper en Rank samen verder

LUTTELGEEST • Do 24 mei 2018 | 20:24 • Donderdag 24 mei 2018 | 20:24

Samenwerkingsschool De Klipper en de protestants christelijke basisschool De Rank in Luttelgeest gaan met ingang van komend schooljaar fuseren.

Volgens voorzitter Leo Breukel van schoolbestuur Aves is tot een samenvoeging besloten omdat de leerlingaantallen van met name De Rank terugliepen. De samengevoegde school in het dorp in Noordoostpolder heeft straks zo'n 140 leerlingen en kan daardoor weer jaren mee.

De gefuseerde school krijgt een nieuwe naam, maar deze wordt pas later bekendgemaakt. De nieuwe school heeft na de fusie aanvankelijk te veel personeel, maar volgens Breukel hoeft er niemand te worden ontslagen. De school krijgt vijf jaar lang extra geld om de samenvoeging goed te laten verlopen. Sommige leerkrachten hebben volgens Breukel al aangegeven dat zij ook wel op een andere school van AVES of collega-bestuur SCPO aan de slag willen.

Aan de samenvoeging een uitgebreide verkenning voorafgegaan, waarbij ook ouders, personeel en de toezichthouders betrokken zijn. Samen is gekeken hoe het karakter van het onderwijs en de afzonderlijke identiteiten zo veel mogelijk behouden kunnen worden. 

Foto: Google maps

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel