Gebouwen Emelwerda College in 2021 gesloopt

NOORDOOSTPOLDER • Vr 25 mei 2018 | 15:18 • Vrijdag 25 mei 2018 | 15:18

Twee van de drie gebouwen van het Emelwerda College in Emmeloord worden in 2021 gesloopt. Het gaat om gebouwen De Peppel en De Wilg. De gebouwen worden in verband met de bouw van de nieuwe onderwijscampus gesloopt, omdat ze te gedateerd zijn.

De gebouwen huisvesten op dit moment leerlingen van mavo en havo/vwo. Voordat de oude gebouwen gesloopt worden, moet de nieuwbouw al klaar zijn. "We willen niet dat de leerlingen er last van hebben, " aldus Anne Leijenaar, rector van het Emelwerda College.

Waar de nieuwbouw gaat komen, is nog niet bekend. "Dat kan op dezelfde locatie, maar kan ook ergens anders zijn. Daar zijn we op dit moment nog naar aan het kijken met de gemeente." De rector verwacht dat er in het voorjaar van 2019 een concreter plan is voor zowel de sloop van de gebouwen als de bouw van de nieuwe campus.

Naast het bouwen van een campus zijn ze bij het Emelwerda College ook bezig met het ontwikkelen van een nieuwe onderwijsvisie. Leijenaar: "Het nieuwe gebouw wordt daarop aangepast, zodat we er ook volop gebruik van kunnen maken." Daarmee hoopt Leijenaar dat ook de kwaliteit van het onderwijs verbetert.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel