Verhuizen naar Almere: "In het begin had ik spijt"

ALMERE • Di 29 mei 2018 | 10:19 • Dinsdag 29 mei 2018 | 10:19

Verhuizen van het oude land naar Almere, voor velen is het een hele stap, alleen al door het  imago van de polder. Theatergroep Suburbia uit Almere verzamelde de afgelopen maanden 100 verhalen van mensen die in Almere zijn komen wonen, en maakte er de theatervoorstelling 'Almere mijn thuis' van.

Eén van de verhalen is van Mona Alikhah.  In 2002 komt ze vanuit Amsterdam samen met haar man naar Almere. De woningen zijn relatief goedkoop en het lijkt een goede plek om een gezin te stichten. Maar Alikhah voelt zich niet thuis en wil eigenlijk meteen weer weg.

"Zelfs voor mijn boodschappen ging ik liever naar Amsterdam"

— Mona Alikhah

"Ik was eenzaam en lag het liefst in bed. Ik miste Amsterdam, maar ook mijn thuisland Iran. Ik was pas net geëmigreerd naar Nederland. Zelfs voor mijn boodschappen ging ik liever naar Amsterdam."

Trots op de stad


Pas toen ze toch naar buiten ging en zich openstelde voor anderen voelde ze zich welkom. Nu is ze juist ontzettend trots op Almere en voelt ze zich er thuis. "Ik ben nu echt een ambassadeur voor Almere. Ik vertel overal hoe mooi het wonen is hier",  zegt Alikhah. 

De voorstelling Almere mijn thuis van Suburbia gaat in première op 8 juni.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel