Verhuizen naar Almere: "Je wilt daar toch nog niet dood gevonden worden?"

ALMERE • Vr 1 juni 2018 | 10:33 • Vrijdag 1 juni 2018 | 10:33

Verhuizen van het oude land naar Almere, voor velen is het een hele stap, alleen al door het imago van de polder. Theatergroep Suburbia uit Almere verzamelde de afgelopen maanden 100 verhalen van mensen die in Almere zijn komen wonen en maakte er de theatervoorstelling 'Almere mijn thuis' van.

"Mensen vonden het maar niets dat wij naar Almere gingen verhuizen. Er zou geen werk zijn, geen goed onderwijs. Eigenlijk was er niets goeds aan de stad".  vertelt Jessica Martens. 

Martens woont sinds één jaar met haar vrouw en twee kinderen in Almere Buiten. Ze lieten zich niet afschrikken door negatieve verhalen. "We woonden in Hilversum maar we vonden het daar onveilig worden op straat voor onze kinderen, opa en oma woonde al in Almere dus de keuze was snel gemaakt."

Martens mist wat mogelijkheden om uit te gaan in Almere Buiten. Er is nog weinig geschiedenis. "De geschiedenis maken wij nu. Daar mag ik onderdeel van zijn, dat is bijzonder." zegt Martens. 

De voorstelling 'Almere mijn thuis' van Suburbia gaat in première op 8 juni.
 


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel