Weer terug naar Almere: "Almere voelt als thuiskomen"

ALMERE • Vr 1 juni 2018 | 11:04 • Vrijdag 1 juni 2018 | 11:04

Verhuizen van het oude land naar Almere, voor velen is het een hele stap, alleen al door het imago van de polder. Theatergroep Suburbia uit Almere verzamelde de afgelopen maanden 100 verhalen van mensen die in Almere zijn komen wonen, en maakte er de theatervoorstelling 'Almere mijn thuis' van.

Jaqueline en Henk Heikens wonen met plezier in Almere Buiten. Wat hun verhaal bijzonder maakt is dat ze zijn teruggekomen naar Almere.

"20 jaar geleden woonden we ook al in Almere. Na een uitstap naar Friesland zijn we nu weer terug en het voelt als thuiskomen."

Veilig gevoel


Henk geniet van alle culturen in de stad. Jaqueline geniet van de woongroep waar het echtpaar woont. "We wonen prachtig met andere senioren, je let op elkaar en dat geeft een veilig gevoel."

Het echtpaar voelt zich erg welkom in de stad. "We kwamen terug en konden zo weer aansluiten bij onze kennissen en vrienden. Dat vinden we heel bijzonder", aldus het goedlachse echtpaar. 

De voorstelling 'Almere mijn thuis' van Suburbia gaat in première op 8 juni.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel