Nieuwe poging om luxe appartementen te verkopen

LELYSTAD • Vr 1 juni 2018 | 18:23 • Vrijdag 1 juni 2018 | 18:23

In de Lelystadse woonwijk de Landerijen begint op 21 juni de verkoop van het luxe appartementencomplex Brederstate. Het gebouw moet op de hoek komen van de Oostranddreef en de Geldersedreef. Het is een tweede poging, want zeven jaar geleden probeerde bouwbedrijf Noordersluis op die plek ook al luxe appartementen in de markt te zetten.

"Vanwege de economische crisis was er geen belangstelling in 2011" zegt Suzanne Marquering van Noordersluis Bouwgroep B.V. "Echt gaan bouwen was niet haalbaar, we hebben de verkoop toen teruggenomen."

Honderden belangstellenden


Omdat de economie aantrekt, is het plan voor de bouw van 34 luxe koopappartementen weer uit de kast gehaald. Er zouden al honderden aanmeldingen zijn van mensen die een appartement willen kopen. Marquering: "We hebben een groot spandoek op de plek gezet waar het torengebouw komt te staan en we zijn met een campagne via Facebook begonnen. Er zijn nu al 500 aanmeldingen".

Blikvanger


Ooit heeft de gemeente besloten dat op de hoek van de Geldersedreef en de Oostranddreef alleen een beeldbepalende woontoren mag worden gebouwd. Brederstate heeft een “prachtige architectonische uitstraling” staat in een persbericht van Noordersluis. "Een blikvanger voor wie vanuit Dronten via de N309 Lelystad binnenrijdt."

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel