Reparatie Catalina nog verder vertraagd

LELYSTAD • Za 2 juni 2018 | 10:34 • Zaterdag 2 juni 2018 | 10:34

De reparatie van het historische vliegtuig de Catalina is opnieuw vertraagd. De verwachting was dat het toestel met bouwjaar 1941 begin april weer inzetbaar zou zijn. Dit werd toen uitgesteld naar half mei, inmiddels is het met minstens nog een maand uitgesteld. Dit komt omdat de deuren van de neusvleugel niet dicht kunnen. Dat laat Arjan Dros, voorzitter van de Stichting Exploitatie Catalina weten. 

De piloot van de Catalina maakte op 15 augustus vorig jaar een noodlanding, waarbij het toestel ernstig beschadigd raakte. Het neuswiel kwam niet meer naar buiten, waardoor het vliegtuig op zijn buik moest landen.

Als de reparatie klaar is, wordt het vliegtuig gecontroleerd op alle veiligheidseisen en moet er een nieuw Bewijs van Luchtwaardigheid worden afgegeven. Tijdens de eerste vlucht zullen alle passagiers die aan boord waren tijdens de buiklanding weer meegaan. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel