Lammetje gedood in Waterwijk

ALMERE • Za 2 juni 2018 | 12:20 • Zaterdag 2 juni 2018 | 12:20

Aan de Steurstraat in Almere is vrijdag op klaarlichte dag een lammetje de keel doorgesneden. Dat meldt hobbyherder Casper Moseman. "Toen ik om 14.00 uur wegging, was er nog niets aan de hand. Om 19.00 uur zag iemand het lammetje liggen."

Moseman roept in een bericht op Facebook mensen uit de wijk op om het te melden als ze iets verdachts hebben gezien. Wijkbewoners suggereren dat er een verband is met de islamitische vastenmaand, de ramadan, maar dat wijst Moseman resoluut van de hand. "De ramadan is nog niet eens afgelopen." Bovendien worden voor het einde van de ramadan, het Suikerfeest, meestal geen dieren geslacht. Dat gebeurt bij het offerfeest, dit jaar in augustus.

"Het moet zijn gebeurd tussen 14.00 en 19.00 uur"

— Casper Moseman

De herder van de Schapen van Waterwijk denkt eerder aan een gestoord persoon. Hij heeft ook geregeld te maken met vernielde afzettingen en apparatuur voor het schrikdraad die wordt gestolen. De kudde staat al jaren op een veldje aan de Steurstraat. Moseman noemt het zelf een 'uit de hand gelopen hobby'. In de winter staan ze op stal bij stichting B.O.T., aan de Von Draisweg. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel