Knakwortel goed voor 125.000 euro bij AH Product Pitch

ALMERE • Do 7 juni 2018 | 21:06 • Donderdag 7 juni 2018 | 21:06

De Almeerders Valerie Bos en Koen Kaljee hebben donderdag met hun Knakwortel de Albert Heijn Product Pitch gewonnen. Ze krijgen 125.000 euro die ze kunnen gebruiken voor de verdere innovatie van hun product.

De Knakwortel is een gemarineerde wortel die je kunt bakken of barbequen. Volgens de jury van Albert Heijn is de smaak erg verrassend en zijn de mogelijkheden divers. Aan de competitie deden ruim 80 mensen mee.

Begonnen als grap


Valerie Bos is er ondersteboven van en kan het nog niet helemaal bevatten: "het is een enorme opsteker voor ons bedrijf dat we sinds januari runnen. Het begon als een grap vorig jaar tijdens de opendag van de Floriade. We presenteerden een alternatief voor de knakworst. Vanaf dat moment ging het snel. De Knakwortel is inmiddels ook te koop bij de horecagroothandel Hanos."

Albert Heijn zet er wel vaart achter. Binnen twee weken moet de lekkernij in de winkels liggen. Valerie Bos zegt dat dat gaat lukken. We zijn nog bezig met het vervolmaken van de verpakking en maandag gaat die in productie. Onze Knakwortel ligt een week later in de winkel."

Nog veel ideeën


Het bedrag dat Bos en Kaljee gewonnen hebben is voor het bedrijf bestemd, zoals productverbetering en marketing: "We mogen er niet van op vakantie, maar dat geeft helemaal niets. We hebben nog veel ideeën en met het gewonnen geld kunnen we veel bereiken."

Valerie Bos was in augustus vorig jaar met haar product te gast bij Omroep Flevoland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel