Inwoners toveren Rutten om tot grote 'filmset' vanwege 65-jarig bestaan

NOORDOOSTPOLDER • Ma 11 juni 2018 | 21:44 • Maandag 11 juni 2018 | 21:44

Het dorp Rutten in Noordoostpolder bestaat 65 jaar en dat wordt deze week groots gevierd. Het centrale thema is 'Rutten at the Movies'. 

De inwoners van het dorp hebben maanden geknutseld om allerlei scenes uit bekende films na te bouwen. Zo is er op een rotonde in het dorp een kooi gemaakt met daarin een levensgrote Tweety, het knalgele tekenfilmvogeltje. Even verderop komt een echte Mini Cooper door een muur, gebaseerd op de film Mister Bean. In het centrum van het dorp staat een helikopter met daaraan een parachutist uit een James Bond film. Vlakbij de feesttent is een complete gracht aangelegd met daarin een scene uit Phantom of the Opera. 

De hele week zijn er activiteiten in het dorp zoals een première avond waar de verschillende groepen bewoners hun eigen film presenteren. Een avond levend tafelvoetbal, een musical en karaoke. Zaterdag is de slotavond en dan worden de winnaars van het mooiste bouwwerk bekendgemaakt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel