Onduidelijkheid over huisvesting scholen Eduvier onderwijsgroep

LELYSTAD • Di 12 juni 2018 | 20:17 • Dinsdag 12 juni 2018 | 20:17

Een meerderheid van de Lelystadse gemeenteraad wil een breed onderzoek naar alle mogelijkheden voor huisvesting van de scholen van de Eduvier onderwijsgroep. Dat bleek dinsdag in een commissievergadering.

Daarin werd duidelijk dat er geen steun is voor een gebouwenruil. Daarbij zou de Herman Bekiusschool voor speciaal onderwijs terugkeren naar het Karveel en het Aurum College zich op één plek concentreren aan de Zuigerplasdreef. 

Bewoners in het Karveel zijn fel tegen de uitbreiding van de school in hun wijk, uit vrees voor overlast. De raad neemt die zorgen over.

Vergadering


Omdat niet duidelijk is waar de twee Eduvier-scholen nu naar toe moeten, willen ChristenUnie, D66, PvdA, Leefbaar, VVD, GroenLinks, SP en CDA alle opties tegen het licht houden. Dat moet bij voorkeur al voor de volgende raadsvergadering van 3 juli zijn afgerond. In die vergadering moet de raad beslissen over een plan voor huisvesting van meerdere scholen. 

Een besluit wordt niet eenvoudig, omdat de keuze voor de ene school gevolgen kan hebben voor een andere.

Duidelijkheid


Eduvier hoopt dat er 3 juli duidelijkheid komt over de huisvesting, zegt directeur Els van Doorn. Door de discussie over de locatie Karveel is er al zoveel vertraging ontstaan, dat het Aurum College vrijwel zeker een jaar langer in de noodgebouwen aan ‘t Kofschip moet blijven. Die zijn versleten, maar als een jaar extra moet is dat volgens Van Doorn niet anders.

Een idee om Aurum onder te brengen op de nieuwe campus bij de Rietlanden zoals in de vergadering werd voorgesteld heeft volgens Van Doorn niet de voorkeur. Voor leerlingen zou die plek te druk zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel