Programma bezoek Beatrix aangepast vanwege weersverwachting

LELYSTAD • Wo 13 juni 2018 | 22:51 • Woensdag 13 juni 2018 | 22:51

Het programma van de Zuiderzee Havendagen bij de Bataviahaven in Lelystad is aangepast vanwege het voorspelde slechte weer op donderdagmiddag. De vlootschouw, die wordt afgenomen door Prinses Beatrix vanaf de Groene Draeck, zal er anders uitzien dan gepland. 

Voor de grote werkschepen gebeurt dat nog wel buitengaats, maar voor het merendeel van de schepen binnengaats, zegt mede-organisator Joop van Diest. 

Windkracht zes
Mede vanwege het slechte weer - er wordt windkracht zes verwacht donderdagmiddag - heeft de prinses er de voorkeur aan gegeven om de vlootschouw binnen de haven te doen. Van Diest: "De schepen blijven liggen en de Groene Draeck vaart er dan langs."

Mooi plaatje
Volgens Van Diest is deze opzet voor het publiek een verbetering. "Je staat er nu met je neus bovenop." Ook Niek Sonneveld, die woensdagavond al met een stel vrienden op zijn boot in de haven lag, vindt het een prima oplossing. Hoewel hij het wel jammer vindt dat ze met hun boten niet mee mogen varen met de Groene Draeck. "Maar het wordt een mooi plaatje voor het publiek als we met z'n allen de vlag hijsen bij wijze van groet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Marja

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Nou dat was de vlootschouw, dat waren geen Jan Piet Joris en Corneel niemand vaarde mee. Er was teveel wind droevig hoor. Bleven we in de haven😂😂

  reageer
 • Margaret

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Breng haar maar naar de ovp kijken of zij het ook zulke mooie natuur vind. En dat de dieren zo'n goede conditie hebben

  reageer
 • Stevie

    Za 16 juni 2018 Zaterdag 16 juni 2018

  En of de zgn dierenvrienden de boel lopen te verstieren en opruien.

 • Schipper Bruin

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  De marine en defensie hebben grote onderhoudsproblemen maar het eigendom van prinses, de groene draeck, is op kosten van defensie gelukkig vaarklaar gemaakt.

  reageer
 • grondstof

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Ik had verwacht dat ze een bezoek aan de outlet zou gaan brengen als alternatief, een plek waar ze nog nooit geweest is durf ik te wedden.

  reageer
 • Dirkje

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Daar zouden ze wel van opkijken. Boodschappen doen en afrekenen is iets wat men niet gewoon is/was. Juliana deed ook boodschappen in een boekwinkel en vond het vreemd dat er naar betaling werd geïnformeerd. Ooit zag ik de jonge Máxima in een trein die haar portemonneetje trok om af te rekenen voor de koffie. Wim Lex zat verbaasd te kijken.

 • Antje

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Meevaren met de prinses? Dan heb je echt geen idee van decorum. De prinses en niek nemen een schouw af.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert