Programma bezoek Beatrix aangepast vanwege weersverwachting

LELYSTAD • Wo 13 juni 2018 | 22:51 • Woensdag 13 juni 2018 | 22:51

Het programma van de Zuiderzee Havendagen bij de Bataviahaven in Lelystad is aangepast vanwege het voorspelde slechte weer op donderdagmiddag. De vlootschouw, die wordt afgenomen door Prinses Beatrix vanaf de Groene Draeck, zal er anders uitzien dan gepland. 

Voor de grote werkschepen gebeurt dat nog wel buitengaats, maar voor het merendeel van de schepen binnengaats, zegt mede-organisator Joop van Diest. 

Windkracht zes


Mede vanwege het slechte weer - er wordt windkracht zes verwacht donderdagmiddag - heeft de prinses er de voorkeur aan gegeven om de vlootschouw binnen de haven te doen. Van Diest: "De schepen blijven liggen en de Groene Draeck vaart er dan langs."

Mooi plaatje


Volgens Van Diest is deze opzet voor het publiek een verbetering. "Je staat er nu met je neus bovenop." Ook Niek Sonneveld, die woensdagavond al met een stel vrienden op zijn boot in de haven lag, vindt het een prima oplossing. Hoewel hij het wel jammer vindt dat ze met hun boten niet mee mogen varen met de Groene Draeck. "Maar het wordt een mooi plaatje voor het publiek als we met z'n allen de vlag hijsen bij wijze van groet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel