Incassobureau verstuurt video in plaats van giro

ALMERE • Do 14 juni 2018 | 15:52 • Donderdag 14 juni 2018 | 15:52

Het Flevolandse incassobureau Hendriks Incasso gaat videoboodschappen versturen in plaats van acceptgiro's. Uit een proef blijkt volgens eigenaar Loyd Hendriks dat mensen die een schuld moeten betalen, dan sneller geneigd zijn om naar een oplossing toe te werken. "Onze respons ging omhoog van 80 procent naar 94 procent", zegt hij. 

Acceptgiro is niet meer van deze tijd
De hogere bereidheid heeft volgens Hendriks te maken met de 'persoonlijke tint' die aan de video's zit. "Debiteuren krijgen een medewerker van ons bedrijf te zien die tegen ze praat. Dat zorgt ervoor dat ze soms ook specifiek vragen naar die medewerker voor verdere afhandeling", vertelt Hendriks. Hij denkt dat het sturen van een acceptgiro niet meer van deze tijd is. 

Via de videoboodschappen kunnen mensen met een schuld een 'bullet point' aanklikken. Ze komen dan op een website waar ze direct kunnen betalen. De video's worden onder meer verstuurd via WhatsApp, Facebook, Instagram en Snapchat. 

Wereldwijde bekendheid door volgvideo
Het incassobureau van Hendriks werd vorig jaar wereldwijd bekend door een video op YouTube. Daarin werd een wanbetaler achtervolgd met de camera. Naar aanleiding van de video kreeg Hendriks felle kritiek en werd hij zelfs met de dood bedreigd. Uiteindelijk trok hij zijn plan om wanbetalers op YouTube te zetten in. 
 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (9)

 • R. van Dolder

    Di 18 september 2018 Dinsdag 18 september 2018

  Het is niet voor niets dat hij zijn vestiging van stratus (incasso diensten) heeft moeten sluiten.
  Zij stonden als hoofdkantoor ook niet achter die actie. En waren denk ik ook overdonderd.
  Als incassobureau mag je wel bezoeken afleggen. Maar dat is meer omdat sommige mensen zwijgen schulden liever dood, en verwachten dat het wel voorbij waait. Gewoon in overleg oplossingen zoeken voor het probleem geld problemen zijn merendeels tijdelijk niet een leven lang. Of je moet buitensporig leven boven je inkomen. (Dat is pas stom)

  reageer
 • evelien

    Di 19 juni 2018 Dinsdag 19 juni 2018

  Mijn god wat een trieste reacties!!!!! mensen we leven in 2018 en hij heeft helemaal gelijk toch veel beter dan een acceptgiro die weer op de stapel beland. En geflopte mbo- 'ers kom op twee die jongelui werken keihard en studeren keihard dus wat kletsen de meeste hier beetje jaloers misschien dat ze zelf niet op ideeën komen? leven en laten leven mensen !!!!!!

  reageer
 • Er kan nog meer bij

    Zo 17 juni 2018 Zondag 17 juni 2018

  Stuur ze artikel 285b wvsr, meer is niet nodig met een aangifte erbij uiteraard.
  En bel dossier. Vr . Gr.

  reageer
 • De held

    Di 19 juni 2018 Dinsdag 19 juni 2018

  Of je betaalt gewoon je openstaande post

 • getver

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Deze incassocowboys stellen helemaal niets voor, ze hebben geen enkele bevoegdheid en voeren opdrachten voor dubieuze bedrijven uit. Iedereen en z'n moeder kan zo'n incassobureau starten, je hebt geen enkel diploma of opleiding nodig, het enige dat je moet kunnen is bluffen, dreigen, liegen en manipuleren. En ik geloof werkelijk geen zak van zijn 94% response.Ook dat is gewoon bluffen en liegen.

  reageer
 • Tuuk

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Heeft hij niet te maken met de wet op de privacy? Echt bespottelijk om mensen zo te benaderen en in het openbaar te kakken te zetten!!!

  reageer
 • De held

    Di 19 juni 2018 Dinsdag 19 juni 2018

  Rustig ademhalen, dat was vorig jaar als je goed op had gelet

 • laat alle reacties zien
 • H.Wiesener

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Incassobureaus hebben geen bevoegdheid inbeslagnames alleen gerechtsdeurwaarders zijn bevoegd inbeslagnames inboedel en beslaglegging op uitkeringen en looninkomsten. Er moet nieuwe wet komen voor incassobureaus met een keurmerk er zijn incassobureaus die boven en onder wet handelen

  reageer
 • Jond

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Dik horloge? Dat is een headset....

  reageer
 • pretman

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  check hun site even. 20 geflopte mbo'ers die denken dat ze in newyork zijn. triest.

 • Car

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Zeer slecht bureau agressieve werkwijze en krijgt geen zak voor elkaar

  reageer
 • Joke

    Do 14 juni 2018 Donderdag 14 juni 2018

  Deze club staat bekend als incasso cowboys. Mensen dreigen met uitzettingen en inbeslagnames, terwijl zij dat helemaal niet mogen doen. Met dikke horloges op de foto, snelle jongens maar zonder diploma. Echt slecht voor de branche.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert