Incassobureau verstuurt video in plaats van giro

ALMERE • Do 14 juni 2018 | 15:52 • Donderdag 14 juni 2018 | 15:52

Het Flevolandse incassobureau Hendriks Incasso gaat videoboodschappen versturen in plaats van acceptgiro's. Uit een proef blijkt volgens eigenaar Loyd Hendriks dat mensen die een schuld moeten betalen, dan sneller geneigd zijn om naar een oplossing toe te werken. "Onze respons ging omhoog van 80 procent naar 94 procent", zegt hij. 

Acceptgiro is niet meer van deze tijd


De hogere bereidheid heeft volgens Hendriks te maken met de 'persoonlijke tint' die aan de video's zit. "Debiteuren krijgen een medewerker van ons bedrijf te zien die tegen ze praat. Dat zorgt ervoor dat ze soms ook specifiek vragen naar die medewerker voor verdere afhandeling", vertelt Hendriks. Hij denkt dat het sturen van een acceptgiro niet meer van deze tijd is. 

Via de videoboodschappen kunnen mensen met een schuld een 'bullet point' aanklikken. Ze komen dan op een website waar ze direct kunnen betalen. De video's worden onder meer verstuurd via WhatsApp, Facebook, Instagram en Snapchat. 

Wereldwijde bekendheid door volgvideo


Het incassobureau van Hendriks werd vorig jaar wereldwijd bekend door een video op YouTube. Daarin werd een wanbetaler achtervolgd met de camera. Naar aanleiding van de video kreeg Hendriks felle kritiek en werd hij zelfs met de dood bedreigd. Uiteindelijk trok hij zijn plan om wanbetalers op YouTube te zetten in. 
 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel