Twee keer brand in jaar tijd: "Ik kan niet meer goed slapen"

URK • Zo 17 juni 2018 | 18:37 • Zondag 17 juni 2018 | 18:37

Eigenaar Murat Durmus van pizzeria en grillhouse La Cassa op Urk kan het nog steeds niet geloven. Zijn zaak is in minder dan één jaar tijd, twee keer getroffen door brand. Vorige week maandag was het voor de tweede keer raak. Brandstichting, denkt hij zelf. 

Eén van de ramen aan de achterkant was ingegooid. Volgens Durmus is daarna nog iets naar binnen gegooid, waardoor alles onder het roet zit. De politie en Durmus zijn verzekeraar denken ook dat het om brandstichting gaat. De totale schade wordt geschat op ruim 80.000 euro. 

Wie het gedaan heeft, weet de eigenaar van de zaak niet. "Ik heb geen vijanden op Urk. Het moet dus wel iemand van buiten het dorp zijn", vertelt hij. Ondertussen kan hij al nachtenlang niet slapen omdat de vraag in z'n hoofd blijft hangen wie dit gedaan kan hebben. 

De vorige brand, in augustus vorig jaar, bleek door kortsluiting te zijn ontstaan. De zaak was twee maanden gesloten en werd uiteindelijk in november 2017 geopend door burgemeester Pieter van Maaren. De verwachting is dat de zaak nu ook weer zo'n twee maanden dicht zal zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel