Zilte zee, zoete dromen; musical vrijdag in première

LELYSTAD • Ma 18 juni 2018 | 11:42 • Maandag 18 juni 2018 | 11:42

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de voorbereidingen van de voorstelling 'Zilte zee, zoete dromen'. Een voorstelling over de 50-jarige geschiedenis van Lelystad. 
Deze hele week kijken we mee achter de schermen van deze voorstelling.

Liefdesverhaal


'Zilte zee, zoete dromen' is een liefdesverhaal over de geschiedenis van Lelystad. De hoofdpersonen zijn Teun en Roos, die als een Romeo en Julia opgroeien in een stad die op de zee is gewonnen. In het stuk komen vier versies van Teun en Roos voor: als kind, als puber, volwassene en oudere. Ook ingenieur Cornelis Lely speelt een hoofdrol.

Dansscholen


Het script is geschreven door Patricia van Mierlo, terwijl Julia Bless de regie voert. Naast acteurs doen er dansscholen en koren aan de musical mee. 

Drijvend podium Zilverpark


Voor de productie wordt er in de vijver van het Zilverpark een groot drijvend podium gebouwd. Op de kade komt een grote tribune. De try-out vindt plaats op donderdag 21 juni, de officiële première is vrijdag 22 juni, met op zaterdag een derde voorstelling. 

De musical is een initiatief van LelyKracht, de samenwerking tussen de Flevomeer Bibliotheek, CKV de Kubus, het Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad dat met activiteiten voor de inwoners de band tussen Lelystedelingen wil verbeteren. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel