Provincie betaalt mee aan snel internet buitengebied

FLEVOLAND • Za 23 juni 2018 | 11:19 • Zaterdag 23 juni 2018 | 11:19
De provincie wil meebetalen aan de realisatie van snel internet via glasvezel in het buitengebied van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Dat blijkt uit een voorstel van gedeputeerde Michiel Rijsberman dat aanstaande woensdag in de Staten wordt besproken. Hoeveel er meebetaald wordt, blijft voorlopig geheim, zolang er geen concrete voorstellen van marktpartijen zijn voor de aanleg van glasvezel in het gebied.

Gedeputeerde Rijsberman komt met zijn voorstel tegemoet aan de wens van meerdere fracties in Provinciale Staten. Hij liet eerder weten dat glasvezel de provincie zo'n 3 tot 4 miljoen euro gaat kosten. Met name de boeren in het buitengebied, die steeds meer aan 'smartfarming' doen, wachten ongeduldig op snel internet. De verwachting is dat door de financiële bijdrage van de provincie de aanbesteding voor bedrijven aantrekkelijker wordt, en de aansluitkosten voor de gebruiker omlaag gaan.

Achterblijven glasvezel ongewenst
In de toelichting op zijn voorstel laat Rijsberman weten dat ICT 'de grootste aanjager van structurele economische groei is'. Daarom is het achterblijven van de digitalisering van delen van Flevoland 'ongewenst'. Te meer daar de huidige voorzieningen als 'ruim onvoldoende tot net voldoende' worden beschouwd.

Bedrijven die glasvezel in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland willen aanleggen, kunnen hun plannen tot het najaar 2018 indienen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel