Provincie: geluidsschermen in Marknesse en Almere Buiten

FLEVOLAND • Za 23 juni 2018 | 16:19 • Zaterdag 23 juni 2018 | 16:19

Honderd woningen aan de Marknesserweg bij Marknesse en langs de Buitenring ter hoogte van de Bouwmeesterbuurt in Almere hebben te veel last van verkeerslawaai en daarom moeten op die locaties geluidsschermen geplaatst worden. Bewoners van 1000 huizen in de provincie die - in wat mindere mate - overlast ondervinden kunnen met behulp van provinciale subsidies de gevels van hun panden isoleren.

Dat zijn de belangrijkste actiepunten uit het 'Ontwerp-actieplan geluid 2018' dat gedeputeerde Jop Fackeldey namens het dagelijks bestuur aan de Staten voorlegt. Het plan dat aangeeft welke maatregelen de provincie wil uitvoeren bij woningen waarvan de belasting te hoog is, wordt ook ter inzage gelegd. Dit om burgers de mogelijkheid te geven zienswijzen in te dienen.

Rol als wegbeheerder


De provincie Flevoland moet in haar rol van wegbeheerder om de vijf jaar de geluidbelasting door het verkeer op de wegen in beeld brengen. De subsidieregeling zal in 2019 van kracht worden. Wanneer met de directe omwonenden en de gemeenten overeenstemming wordt bereikt over de geluidschermen, zal de bouw van het scherm rond Marknesse in 2020 kunnen plaatsvinden en de bouw in Almere in 2022.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel