Laatste Syrische diner in Wijkcentrum Zuiderzee

LELYSTAD • Ma 25 juni 2018 | 21:11 • Maandag 25 juni 2018 | 21:11

De Syrische statushouders die in Lelystad maandelijks diners organiseerden, hebben dat maandagavond voor de allerlaatste keer gedaan. Ongeveer honderd gasten deden zich in wijkcentrum Zuiderzee tegoed aan een uitgebreid koud buffet met allerlei Syrische lekkernijen.

De statushouders hielden de etentjes in het kader van een project om hier in te burgeren en gaandeweg kennis te maken met de Nederlandse taal. Het project was een initiatief van de gemeente, kerken, moskeeën en welzijnsorganisaties.

Het project stopt omdat het doel is bereikt, zegt de organisatie. "We wilden de statushouders een kans bieden om hun weg te vinden en dat hebben ze gedaan", zegt Klara Eling van serviceclub Innerwheel. De Syrische koks hebben bijna allemaal een baan gevonden of ze zijn druk met een opleiding.

De bezoekers vonden het jammer dat het diner voor de laatste keer werd gehouden. Het project heeft ongeveer anderhalf jaar gelopen.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel